Faceţi sport atunci când sunteţi obosiţi:aţi putea crede că în acest fel luaţi o pauză,dar efectul este de fapt opusul. Exerciţiile fizice regulate consolidează capacitatea de rezistenţă a organismului.

Nu beţi suficientă apă:chiar şi cea mai mică deshidratare – de exemplu,2% sub nivelul necesar,afectează nivelul nostru de energie.

Nu aveţi suficient fier:un deficit de fier în organism vă face să vă simţiţi frustraţi şi vă concentraţi tot mai greu. Consumaţi mai multă carne de vită,fasole,legume cu frunze,nuci şi ouă în combinaţie cu vitamina C.

Săriţi peste micul dejun:nu e de mirare că se spune că aceasta este cea mai importantă masa a zilei. Micul dejun ajută metabolismul şi furnizează energia de care avem nevoie pentru întreaga zi.

Sunteţi perfecţionişti:efortul de a fi mereu perfecţi vă face să munciţi mai mult decât este necesar. Uneori vă stabiliţi obiective care sunt nerealiste şi acestea pot duce în timp la instalarea stării de epuizare,de oboseală cronică.

Nu puteţi să spuneţi,,nu”:multe dintre persoane simt nevoia de a mulţumi pe cei din jur. Cu toate acestea,dacă efectuaţi toate serviciile pe care le doriţi,inevitabil o să vă simţiţi tot mai lipsiţi de putere,mai obosiţi.

Citeşte continuarea articolului AICI.