Ţine cont de sfaturile specialiştilorpentru a-ţi îmblânzi părul şi a defini buclele în confortul casei tale.

1. Spălarea

Şamponarea părului ajută la eliminarea excesului de ulei şi a sebumului. Spală pletele mai des decât o fac prietenele tale cu păr drept. Astfel,eviţi uscarea lui şi deshidratarea,care duc la electrizare.

2. Menţine-l hidratat

Pentru a menţine părul hidratat,aplică o mască de păr înainte de baie,iar aburul de la duş va face restul. De asemenea,aplică un balsam după fiecare şamponare,asta va ajuta firele să fie mai mătăsoase. Este vital să îţi menţii părul hidratat tot timpul,deoarece se poate usca din cauza apei,a aerului şi a căldurii din casă.

3. Cum piepteni buclele?

Periajul părului uscat este periculos pentru bucle. Firele fragile se potrupe cu uşurinţă. Încercă să îl descurci doar atunci când balsamul sau masca de păr sunt încă pe păr. Cele mai bune moduri de descâlcire sunt folosirea degetele sau a unui pieptene cu dinţi rari. Acest lucru va menţine buclele intacte pentru o perioadă lungă de timp.

4. Uscarea corectă

Pentru a usca buclele utilizează un feon,învărte şuviţele pe deget şi treci cu jetul de aer cald o singură dată peste fiecare dintre ele. Acest lucru îţi garatează bucle de durată,frumos aranjate.

5. Nu folosi prosop normal

Prosoapele normale pot fi dure cu părul tău şi pot duce la despicarea vârfurilor. Înlocuieşte prosopul cu un tricou de bumbac moale pentru a preveni încurcarea firelor.

6. Faţă de pernă moale

Faţa de pernă poate face diferenţa dintre o zi în care părul nu se aşează deloc şi una în care eşti extrem de mulţumită de cum arată podoaba ta capilară. Încearcă lenjeria din satin sau din mătase în locul celei din bumbac pentru a preveni încurcarea părului în timpul somnului.

7. Exerciţii fizice

Pentru a păstra buclele hidratate în timp ce faci sport,aplică o cantitate mică de balsam şi prinde părul într-un coc. În timpul antrenamentului,scalpul se va încălzi şi această căldură va ajuta la blocarea umidităţii în firele de păr.

8. Textură

Când vine vorba de păr,vorbim nu doar de culoare,ci şi de textură. Aplică ulei de păr sau puţină ceară pentru a adăuga textură buclelor.

9. Bucle naturale dimineaţa

Pentru a avea bucle naturale dimineaţa,înfăşoară părul pe o panglică înainte de a merge la culcare. Vei iubi modul în care arată părul când te trezeşti.