Nu-mi vine să cred că timpul a trecut atât de repede,c-am ajuns la jumătatea campaniei şi că am acum o dietă actualizată,fapt care se datorează rezultatelor pe care le-am înregistrat:la jumătatea campaniei noastre,am pierdut peste 7 kilograme! Mă uit în oglindă şi constat că am altă alură,că hainele stau altfel pe mine – prin urmare,că tot se apropie septembrie şi trebuia să-mi actualizez garderoba de toamnă,cred c-o să merg cât de curând la cumpărături!

În cadrul noii mele diete,dimineaţa am voie să mănânc (o dată pe săptămână) fulgi de porumb la 250 ml de lapte degresat ori iaurt dietetic de băut! Vinerea e ziua când,la prânz,pot servi o delicioasă salată bulgărească (din care se exclud dressingurile şi şunca – niciodată să nu amesteci două tipuri de proteine,precum brânza şi carnea!),iar duminică seară la cină pot savura o porţie de mămăliguţă cu brânză dietetică! În plus,în planul meu alimentar săptămânal a apărut un nou element,unul căruia îi duceam dorul:orezul sălbatic! Prin urmare,la prânz,tot o dată pe săptămână,profit de savoarea unei porţii de orez cu legume... un deliciu!

Săptămâna asta am mai încercat o noutate:pâinea prăjită de la Natur Haus,pe care am folosit-o drept înlocuitor pentru pâinea neagră! Merge atât de bine cu salata de vinete dietetică la care aveam undă verde de săptămâna trecută! La finele săptămânii,Denisa ne-a făcut o vizită la redacţie,prilej cu care am împărţit comorile noastre verzi – cum le numesc eu – stocul de salate de la Eisberg,ajutoarele noastre în dietă (combinaţia mea preferată este Mexico Mix). Am mai stat de vorbă şi-am îmbărbătat-o (ea a slăbit aproape 5 kilograme – foarte bine pentru vârsta ei şi stilul său de viaţă – dar îi este cam greu să reziste tentaţiilor,mai ales când le găteşte soţului şi fetiţei sale tot felul de mâncăruri interzise pentru noi). În curând vom începe sala şi sunt sigură că va avea alt tonus!

În aceeaşi zi,vineri,9 august,am participat la emisiunea Adevărul Live,găzduită de Adriana Mariş difuzată pe www.adevarul.ro. I-am povestit Adrianei câte-n lună şi-n stele despre programul nostru de slăbit. Şi ce-o să-i mai povestim de-aici înainte!


Iată că am ajuns la jumătatea programului de slăbire! După cele patru săptămâni şi mai bine de dietă şi tratamente la Centrul de slăbit şi înfrumuseţareSilhouette,am trecut de pragul de 4 kilograme. Deci am pierdut cam 1 kilogram pe săptămână,cât este recomandat să se slăbească,şi am o stare generală bună. Sunt impresionată de seriozitatea şi amabilitatea personalului şi am tot suportul lor. Am discutat cu doamna doctor nutriţionist despre dietă,am făcut nişte mici schimbări la micul dejun şi mi-a spus că mă aşteaptă alte surprize plăcute. Sunt tare nerăbdătoare!

Din păcate,cu psihicul am avut momente când n-am stat prea bine. Aş fi vrut să slăbesc mai mult,dar în această săptămână am simţit şi mai acut lipsa mişcării susţinute,coordonată de un specialist. Activităţile casnice zilnice,precum şi plimbările prin parc vin totuşi în completarea dietei. În ceea ce priveşte dieta,m-am acomodat foarte bine,o consider potrivită pentru toţi cei care vor să mănânce sănătos şi vor să fie în formă maximă! Starea de foame a dispărut,practic a încetat să fie obsedantă. La fel de bine,a dispărut şi acea nevoie de-a mânca tot timpul de toate.

Mă bucur să spun şi că nu mai am atât de multe pofte,deşi tentaţiile există şi mă ţin tare să nu cedez în faţa lor. De fapt,acum am realizat că poftele m–au „ajutat“ să mă îngraş şi am ajuns la concluzia că mâncarea este necesară doar pentru a mă hrăni. E important să conştientizăm că alimentele sănătoase ne dau energia necesară desfăşurării activităţilor obişnuite zilnice,stimulează gândirea pozitivă şi ne ţin în formă,ne ajută să fim femei sănătoase! Chiar dacă în această săptămână am stagnat – aşa consider eu –,merg în continuare înainte,alături de coechipiera mea,Andreea. Ştiu că suntem într-o cursă contra kilogramelor în plus,iar alături de ea simt că voi învinge toate obstacolele. Tot înainte!

Campanie susţinută de: