N-o să mai spun niciodată că marţea are trei ceasuri rele,fiindcă azi,16 iulie,a fost una din zilele de care-mi voi aminti cu drag toată viaţa! Am ajuns la prima consultaţie la nutriţionist de la începerea dietei şi,cum se va întâmpla de fiecare dată când o voi vizita pe doamna doctor,întâi şi întâi m-am „confruntat“ cu cântarul. Aveam emoţii de-mi flutura inima în piept,dar îmi făcusem pregătirea sufletească:nu voi avea aşteptări nerealiste şi voi îngădui corpului meu să se adapteze natural acestui nou stil de viaţă!

M-am uitat întâi la doamna doctor,pe chipul căreia am văzut un zâmbet larg,şi-atunci mi-am îndreptat şi eu privirea spre cifrele necruţătoare,care,surpriză!,scăzuseră. Aveam cu 3 kilograme mai puţin! „Felicitări,organismul dv. răspunde foarte bine la dietă! Vedeţi,plecaţi de la noi şi mai motivată!“,mi-a spus nutriţionistul de la centrul Silhouette. Am petrecut două ore la centrul de slăbit,unde am urmat câteva proceduri menite să-mi stimuleze metabolismul şi arderile grăsimilor,dar abia aşteptam să dau de veste despre izbânda mea. Şi-am primit încurajări şi felicitări atât de la colege – toate sunt alături de mine,mă susţin şi mă hrănesc în fiecare zi cu fructe,drept gustări –,cât şi de la apropiaţi şi de la prieteni. În plus,am primit o invitaţie frumoasă,să apar pe blogul unei cititoare care a avut şi ea probleme de greutate. Mă bucură că atâtea femei se regăsesc în experienţele mele!

Săptămâna asta am mâncat mai multe ciorbiţe răcoritoare şi sănătoase,pe lângă salate (preferatele mele sunt mixurile de la Eisberg,care se găsesc şi-n supermarketuri). În plus,pe lângă pui,m-am delectat cu carne de vită fiartă cu sote de legume şi cu ciorbă de vită – mmm,o nebunie! Ca băutură,am savurat mult ceai de slăbit Canadian Tea,mai bun la gust cu un îndulcitor pe bază de Stevia (Sweet&Safe se cheamă). E delicios! Şi,ca să închei a doua filă de jurnal într-o notă pozitivă... joi dimineaţă m-am trezit cu fiori reci pe şira spinării şi-un sentiment profund de vină pentru paharul de suc cu acid şi cofeină,înnobilat cu câteva felii de lămâie,pe care-l băusem cu o seară înainte. Îmi venea să-l fac bucăţele! M-am dus chitită spre chiuveta din bucătărie,să găsesc dovada. Gonind prin casă,am izbucnit în hohote de râs – am realizat că mă ambalasem degeaba,căci papilele mele gustative păcătuiseră doar în somn. Drept auto răsplată,am luat o duşcă generoasă de... apă.:)

Iată că a trecut o săptămână de când am început dieta. Mi-a fost greu la început,simţeam lipsa unei îngheţate sau a unei mici felii de pâine. De fapt,îmi lipseau alimentele mele obişnuite,o mică bucăţică de ciocolată,o mâncărică mai săţioasă... uf,e tare greu. Orice dietă este însoţită de multă mişcare,gimnastică,iar mişcarea mea,din această vacanţă,înseamnă drumurile la plajă,cam 200 m,de 6 ori pe zi,drumul fiind în pantă şi cu scări. Desigur,înotul sau „bălăceala“ în apa mării şi plimbările de-a lungul plajei m-au ajutat să mai reduc din kilogramele în plus. Mişcarea contează foarte mult,îţi dă energie şi o stare de bucurie,chiar dacă oboseşti în urma efortului depus.

Înaintea fiecărei mese,am consultat cu atenţie lista cu alimentele recomandate şi lista cu dieta,pentru a respecta întocmai recomandările doamnei doctor nutriţionist. Hotelurile de pe litoralul bulgăresc oferă mâncare all inclusive,deci aveam la dispoziţie o gamă largă de alimente,pentru a respecta meniul recomandat. Am fost surprinsă de foamea cu care oamenii veneau la masă. Farfuriile lor erau foarte încărcate cu mâncare,chiar mai veneau să mai ia şi alte feluri! Eu aveam porţia mea de mâncare,nu desert,nu băuturi dulci,nu pâine,nu... Este o stare ciudată,ceilalţi pot mânca tot ce vor,iar eu,ce mănânc? Totul este porţionat,puţin,dar... am 5 mese pe zi,ce bine!

În această săptămână,am simţit cum organismul meu primeşte o nouă informaţie şi că are nevoie de timp pentru a o înţelege,pentru a se pregăti de o schimbare radicală,pentru a accepta noua realitate,dorinţa mea de-a fi sănătoasă,în primul rând,şi în al doilea rând,de-a scăpa de kilogramele în plus.
Voinţă,ambiţie sunt cuvinte-cheie în această luptă,cuvinte pe care draga de Andreea mi le-a adresat cu dorinţa ei fierbinte de-a mă susţine,de-a fi alături de mine... este foarte important pentru mine! Pornesc la drum cu aceste încurajări şi ca un căpitan îmi conduc vaporul,curajoasă,înainte!

 

Campanie susţinută de: