În momentul în care cercetătorii au expus gena la celule stem îmbătrânite,s-a constatat că ea reactivează procesele epuizate pe care le întâlneşte în cale,restabilind capacitatea elementelor anatomice de a se transforma în celule musculare perfect funcţionale.
 
Potrivit Descoperă,pe parcurs ce îmbătrânim,organismul nostru este supus unui proces cunoscut sub numele de,,senescenţă". Acesta presupune faptul că celulele stem care creează noi celule, pentru a le înlocui pe cele moarte, nu se mai pot dezvolta.
 
De exemplu, celulele stem mezenchimale au capacitatea de a se transforma în celule musculare netede, însă, când atingem o anumită vârstă, celulele mezenchimale îşi pierd eficacitatea şi încep să genereze celulele musculare netede care nu au compoziţie activă. În lipsa acestei proteine, celulele nu se pot contracta, aşa cum se întâmplă în mod normal în cazul ţesuturilor musculare.
 
Există două mecanisme principale care stau la baza acestei lipse de capacitate. În primul rând, celulele stem mezenchimale îmbătrânite nu pot reacţiona la factorul de transformare a creşterii beta (TGF-β). Pe de altă parte, s-a constatat că în compoziţia celulelor nu există kinaza proteică ascociată Rho (ROCK), ce catalizează producerea de fibre de actină.
 
Citeşte continuarea acestui articol AICI