Proiectul depreHUB se adresează atât pacientului cu depresie sau anxietate, cât şi persoanelor cu risc emoţional, prin servicii multidisciplinare şi acţiuni dedicate abordării 360 de grade a individului:

  • Evaluare, diagnostic şi tratament online şi face to face
  • Servicii sociale de psihoterapie gratuită
  • Workshop-uri de conştientizare şi prevenţia recidivei
  • Grupuri de suport pentru depresie, anxietate, atacuri de panică
  • Consiliere nutriţională, sportivă, juridică, vocaţională
  • Tehnici şi terapii alternative
  • Programe de reintegrare socio-profesională

Astfel, în condiţiile în care peste 50% dintre românii care suferă de depresie nu ştiu că au această afecţiune, iar dintre cei care ştiu, mai puţin de o treime se tratează, depreHUB îşi propune să vină în întâmpinarea strategiei naţionale a sănătăţii mintale prin programe de psihoeducaţie şi abordare multidisciplinară, e-health şi face to face.

În acest moment, componenta de terapie ştiinţifică online a depresiei şi anxietăţii este susţinută prin intermediul platformelor partenere Depreter şi Paxonline.  Cele două platforme asigură astfel accesul online la screening şi diagnostic pentru depresie şi anxietate, la monitorizarea stărilor depresive şi tratamentul depresiei, fără a fi necesară prezenţa beneficiarului în cabinetul terapeutului.

„Absenţa acţiunii multidisciplinare face ca în cazul unei persoane cu predispoziţie spre depresie sau a unui bolnav depresiv, atât un diagnostic corect, cât şi o intervenţie corectă să întârzie să apară. Deseori se întâmplă ca gradul de anxietate sau teama de o boală incurabilă ori periculoasă să apară în gândurile bolnavilor doar pentru că se întârzie diagnosticarea. Oamenii se duc la neurologie, cardiologie sau alte specializări medicale, primesc negaţia că nu se identifică un diagnostic şi atunci se îngrijorează. Tot acest stres şi toată această îngrijorare fac rău unei persoane cu fond depresiv, pe când psihoeducaţia şi conectarea eficientă cu bolnavul poate însemna o intervenţie la timp şi o viată salvată”, a afirmat psih. Yolanda Creţescu, fondatoarea proiectului depreHUB şi preşedintele Asociaţiei Happy Minds.

De asemenea, există şi un număr de telefon (0800 0800 20), disponibil 24/7, unde oamenii pot suna în situaţii de criză emoţională. Astfel, peste 50 de absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor de psihologie au fost trăinuiţi pentru a asigura suport primar.

Scopul Tel Verde Antidepresie este de a facilita accesul persoanelor la servicii de diagnostic, tratament specializat şi recuperare, sub îndrumarea consilierilor depreHUB.

Platforma www.deprehub.ro şi serviciul Tel Verde 0800 0800 20 pot fi accesate de către orice persoană gratuit, oricând şi de oriunde.

Sursa imagine: food.ndtv.com