Săptămâna modei începe în capitala Franţei cu creaţii ale unor tineri designeri,doi dintre ei veniţi din Japonia şi Statele Unite.

Până pe 1 octombrie,în cadrul Săptămânii modei pariziene sunt programate 93 de defilări,cu creaţii ale unor designeri de 24 de naţionalităţi,potrivit Agerpres.

Prima zi este consacrată tinerelor talente,unul din ele fiind Christine Phung,aflată la a treia colecţie. Tânăra creatoare,care a lucrat,printre altele,pentru mărci ca See By Chloe sau Vanessa Bruno înainte să îşi creeze propria firmă,cu numele ei,în 2011,a primit în 2013 premiul Andam (Asociaţia naţională pentru dezvoltarea artelor modei).

Printre ceilalţi creatori care deschid Săptămâna modei din capitala Franţei se numără Jacquemus,tânăr autodidact de mare succes,sau Lea Peckre,care a început la Jean Paul Gaultier şi Isabel Marant,înainte să îşi lanseze propria marcă,în 2012.

Cei doi nou-veniţi care vor apărea marţi pe scena pariziană sunt Anrealage,firmă a creatorului japonez Kunihiko Morinaga lansată în 2003,şi marca de streetwear americană Hood By Air.

Săptămâna modei la Paris va fi marcată sâmbătă de prezentarea ultimei colecţii pret-a-porter a lui Jean Paul Gaultier,care a anunţat pe 15 septembrie că se va concentra în viitor pe croitoria de lux şi pe parfumuri.

Paradele modei pariziene vor avea loc în muzee,la Grand Palais,Palais de Tokyo,dar şi la cinematograful Grand Rex sau în turnul Montparnasse.