"A murit muzicianul Johnny Răducanu! Dumnezeu să îl odihnească! La Teatrul Naţional îi incânta pe spectatori cu muzica sa în spectacolul “Dialoguri şi fantezii în jazz”, avându-l ca partener pe Ion Caramitru!",informează un mesaj postat pe site-ul Teatrului Naţional.

Johnny Răducanu este cel mai cunoscut muzician de jazz din România,adorat de publicul de orice vârstă.

De câţiva ani,îl puteam admira pe scena Teatrului Naţional,în spectacolul de poezie şi muzică “Dialoguri şi fantezii în jazz”,alături de Ion Caramitru.

Aflat în străinătate,Ion Caramitru – directorul Teatrului Naţional Bucureşti-a declarat pentru Mediafax că Johnny Răducanu era foarte bolnav,însă a murit acasă,nu pe un pat de spital.

Artistul,pe numele său real Răducanu Creţu,s-a născut la 1 decembrie 1931,într-o familie de rromi,în care muzica era o tradiţie veche de peste 300 de ani. Avea 19 ani când s-a remarcat ca interpret de jazz la contrabas. Cu studii de muzică la Iaşi şi Cluj,urmate de Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti,unde a studiat la clasa de contrabas,între anii 1953-1956,Johnny Răducanu a avut o carieră de mai bine de jumătate de secol. Muzica lui a inspirat câteva generaţii şi nu pentru puţini acest veteran al jazz-ului românesc a fost un îndrumător activ.