"La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă. Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală", se spune într-un comunicat al Casei Regale.

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică pe 2 martie 2016, fiind supus unei intervenţii chirurgicale şi unui proces de recuperare complex şi solicitant. Tot în 2016, mai exact pe 1 august 2016, s-a stins din viaţă Regina Ana.

Mihai I al României a devenit pentru prima dată rege în 1927 după moartea bunicului său Ferdinand. A domnit pentru o perioadă de trei ani prin intermediul unei Regenţe, dar şi între 1940-1947. În ianuarie 1948 a plecat în exil.

Un moment impresionant, prin care s-a putut vedea cât de iubit era de popor, a fost sosirea în ţară, în 1992, când Guvernul i-a permis în sfârşit Majestăţii Sale să revină în România. Peste un milion de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti pentru a-l întâmpina.


Sursa foto: publika.md