Cunoscutul scriitor Fănuş Neagu avea 79 de ani şi era internat de mult timp la Spitalul Elias din cauza unui cancer la prostată,după cum informează agenţia Mediafax. Această afecţiune a fost şi motivul pentru care în noaptea de 23 spre 24 mai,la ora 3.30,inima maestrului Fănuş Neagu a încetat să mai bată.

Trupul neînsufleţit al scriitorului va fi depus la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti,miercuri,25 mai,când toţi cei care l-au cunoscut sau admirat vor putea să-şi ia rămas bun de la maestru. Înmormântarea urmează să aibă loc joi,26 mai,la Cimitirul Bellu.

Povestitor,moralist,nuvelist,romancier şi dramaturg,Fănuş Neagu s-a născut la 5 aprilie 1932 într-o familie de oameni simpli de la ţară. În 1952 a fost cursant al Şcolii de Literatură „Mihai Eminescu” şi coleg de generaţie cu poetul Nicolae Labiş. De-a lungul timpului a fost şi redactor la revistele „Luceafărul” şi „Amfiteatru”. A scris şi cronici sportive la publicaţia „România Liberă”. Mai mult,timp de trei ani,între 1993 şi 1996,a fost şi director al Teatrului Naţional Bucureşti.

Printre volumele care l-au făcut făcut cunoscut se numără „Întâmplări aiurea şi călătorii oranj”,romanul „Scaunul singurătăţii”,nuvelele „Dincolo de nisipuri”,piesele „Echipa de zgomote”,„Casa de la Miezul Nopţii sau Paiaţa soseşte la timp”.

Sursa foto:Mediafax