Orice început e greu,dar pot să spun cu mâna pe inimă că universul conspiră la realizarea dorinţelor noastre... sănătoase.

Încetul cu încetul,din frigiderul nostru au dispărut alimentele procesate,înlocuite de culori vii care mă îmbie în fiecare dimineaţă – de la cele ale mixurilor de salate Eisberg,la nuanţele vibrante ale fructelor pe care le servesc la gustări – când îmi încep ziua cu un mic dejun energizant (alături de feliile de pâine prăjită de la Natur House) şi o continui cu gustări săţioase,un prânz îndestulător – precedat de o cană cu ceai de slăbit de la Canadian Tea-urmat de o cină copioasă,dar care nu-mi pune în pericol silueta!
Despre toate acestea am discutat luni,26 august,cu colega mea,Maria,editorul coordonator al revistei „Click! Poftă Bună”,în cadrul unei noi emisiuni de lifestyle la Adevărul Live. Alături de noi,în conexiune directă,a fost Andrei Ţandără,un maestru al artei culinare şi bucătăr foarte talentat.

Astfel,Andrei nu numai că a preparat în direct o salată dietetică,dar mi-a şi dat câteva variante apetisante de garnituri pentru peşte ori friptura de vită la grătar. De asemenea,el a „scos din tolbă” şi câteva deserturi delicioase,printre care o variantă de cremă de zahăr ars – în fapt,fără zahăr –,realizată din 500 ml de lapte degresat,500 ml de iaurt dietetic şi miere după gust (intră pe www.clickpentrufemei.ro,la secţiunea Sănătate – Jurnal de dietă şi vei găsi întreaga reţetă).

Că tot vorbim de desert,zilele acestea am savurat prima pară la cuptor,un dulce incredibil de parfumat şi de savuros! Există atâtea variante de astfel de preparate care nu-ţi afectează dieta – îmi mai vine în minte unul,măr cu scorţişoară,ori delicioasele batoane de cereale Nestlé Fitness– încât e păcat să nu investeşti puţin efort într-o organizare prealabilă,decât să dai iama într-o prăjitură cu vreo... 2.000 de calorii!

În bucătăria noastră,tronează de ceva vreme o minitablă din plută,cu dieta în dreapta,lista de cumpărături dintr-o săptămână în centru şi variantele de meniuri în stânga. Fiindcă,pe baza alimentelor permise,am ajuns la fel de fel de combinaţii alimentare sărace în calorii,pe care le devorează toată familia – şi sunt atât de bucuroasă că mâncâm cu toţii sănătos! De asemenea,de aici înainte,voi recomanda tuturor să apeleze la adjuvante naturale,pe bază de plante,atunci când sunt la dietă ori pentru o mulţime de alte probleme. Te poţi baza oricând pe un produs precum Cicoare Extract de la Herbagetica,excelent în prevenirea efectului de pierdere în greutate,urmată de îngrăşare la loc!  

Ce să mai spun despre şifonier,de unde am ajuns să culeg perechi de pantaloni pe care le închei,pentru a constata că-mi atârnă sub şolduri şi că le pot da jos ca pe nişte şosete. În câteva zile,eu şi Denisa vom merge la centrul Silhouettepentru evaluarea finală şi vom afla câte kilograme am slăbit în total de la începerea campaniei. De-abia aştept,asta ne va da şi mai mare avânt şi ştiu că nu ne vom opri aici. Chiar se poate şi nu e atât de greu. E drept,trebuie să-i dai organismului răgaz să se adapteze,dar când îţi zâmbeşti ţie însăţi în oglindă,în fiecare dimineaţă,ştii că eşti pe drumul cel bun şi nici nu-ţi mai vine să te uiţi înapoi!

 

Săptămâna trecută,doritori de aer curat de munte,am plecat în weekend la Sinaia. Am avut totul aranjat prin intermediul unei agenţii de turism,astfel condiţiile de cazare au fost foarte bune şi micul dejun asigurat. Vineri,când am ajuns în Sinaia,era ora 16.00 şi ne era tare foame,aşa că ne–am dus direct la restaurant. La ora aceea,trebuia să mănânc gustarea,adică două fructe,dar stomacul meu era revoltat,dorea mâncare,ce să fac?! Ei bine,am savurat o porţie de peşte la grătar cu legume la tigaie şi sparanghel şi m-am hidratat cu o limonadă îndulcită cu îndulcitorul natural Sweet&Safe.

Am ajuns la desert,soţul meu şi Anna si-au comandat o prăjitură şi o felie de tort,eu o cafea. Mă uitam la ei cum mănâncă desertul cu poftă – şi ce poftă! –,eu,liniştită,sorbeam din cafea fără a simţi vreo tentaţie. Altădată aş fi înghiţit în sec.... Masa de seară am servit–o la ora 21.00 (o salată),într-o ambianţă de petrecere şi de voie bună. Sâmbătă şi duminică evenimentele s-au desfăşurat asemănător. Luni, la evaluarea de la centrul Silhouette,pierdusem 800 de grame – am fost puţin dezamăgită,dar am mai învăţat o lecţie:mi–am propus ca de acum înainte să respect întocmai orarul meselor,fără nicio abatere,deoarece organismul meu s-a obişnuit să fie alimentat la ore fixe.

După această experinţă,joi am frecventat o oră de gimnastică şi stretching. Chiar dacă acum,când scriu aceste rânduri,am o febră musculară intensă,de-abia aştept următoarele antrenamente şi evenimentele de săptămâna viitoare!

Campanie susţinută de: