A venit şi momentul în care mi-am făcut bagajul cu haine de dus la strâmtat:vreo patru perechi de pantaloni şi blugi,cam tot atâtea bluze,o rochie,vreo două fuste. Croitoreasa din capătul străzii,la care merg de trei ani,nu conteneşte cu laudele şi-mi spune,de fiecare dată când plec de la ea,că mă aşteaptă să revin curând. Ştiu că nu-s doar vorbe pentru orice client,fiindcă eu însămi constat că rotunjimile inestetice aproape că s-au dizolvat,luându-le locul formele de odinioară.

La finalul săptămânii,depăşisem pragul de 10 kilograme pierdute! Sâmbătă,24 august,la evaluarea făcută la centrul de slăbit Silhouette,medicul nutriţionist mi-a confirmat că am slăbit proporţional,eliminând nu doar ţesut adipos (din procentul de grăsime),ci şi apă. Cu trei zile în urmă,reuşisem să pierd din aportul de grăsimi,dar aveam încă o uşoară retenţie de apă. În astfel de situaţii,pentru femeile care se confruntă cu această problemă,foarte utile sunt cozile de cireşe – recomand capsulele Cozi de Cireşe cu Extract de la Herbagetica.

Sunt bucuroasă şi că am reuşit să beau sucuri de fructe mai variate:mix de zmeure,mure şi ananas (o nebunie!),mix de kiwi şi lămâie (foarte răcoritor) şi cafea cu lapte degresat şi gheaţă,cu tot cu spuma după care jinduiam,îndulcită cu îndulcitorul natural fără calorii de la Sweet&Safe. Le-am preparat pe toate în casă,cu ajutorul unui robot multifuncţional pe care l-am ochit în supermarket,la reduceri,şi care a devenit de neînlocuit în bucătăria noastră!

Un motiv în plus să mă hidratez a fost răceala care mi-a tot dat târcoale,fapt pentru care au fost dăţi când apetitul meu,mai vlăguit,m-a făcut să nu pot termina porţiile din farfurie. Am simţit nevoia să beau cam trei căni de ceai de la Canadian Teape zi şi m-am folosit din plin de energia suplimentară dată de salatele de laEisbergşi de adjuvantul natural Lemn Dulce cu Extract de la Herbagetica (foarte util în cazurile de gripă şi răceală). Oricum,m-am ţinut pe linia de plutire,căci altfel nu-mi explic avalanşa de aprecieri venite de la colegele din alte departamente,cu care nu mă văd neapărat în fiecare zi,dar cu care s-a nimerit să mă întâlnesc zilele acestea:„Arăţi super,nu-mi vine să cred câ ai slăbit atât!”,„Chiar se vede,bravo!”,„Să te văd mai des în fustă,că-ţi stă foarte bine!”. Sunt norocoasă că am atâta sprijin,de la colegele mele,cât şi de la draga mea Denisa!

Am început săptămâna cu mai multă determinare,hotărâtă să slăbesc mai mult de 1 kilogram în şapte zile! Aşa că,pe lângă dietă,acum fac şi alte tratamente corporale,care au rol de modelare estetică a corpului. Sincer,mă uit în oglindă şi începe să-mi placă ce văd. Şi fiica mea,Anna,mi-a spus de curând,cu un zâmbet drăgălaş pe buze:„Mami,ai mai slăbit aici,la burtică,dar mai ai la picioare”. Aşa este,pierderea de kilograme se vede,şi nu numai Anna a remarcat-o,cât şi soţul meu,Valeriu,care uneori mă ispiteşte cu sticksuri,dar fără succes.

Am constatat marţi că proviziile din frigider şi din cămară se împuţinaseră considerabil,deci... hai la cumpărături! Am făcut o listă destul de lungă cu tot ce aveam nevoie,am pregătit sacoşele,portofelul cu bani,l-am aşteptat pe Valeriu să vină de la serviciu şi apoi am luat-o în direcţia supermarket. Ca la cumpărături,ai nevoie de orientare,de listă,de cărucior,aşa că am luat conducerea trupei şi ne-am îndreptat către zona cu legume şi fructe. Ce noroc,erau mai toate legumele mele preferate (şi cele admise!)-broccoli,conopidă,fasole verde,ciupercuţe şi fructe – aşa că ne-am aprovizionat din plin.

Mintea mea începuse să lucreze la ce salate să-mi pregătesc,mă gândeam la combinaţiile noi permise şi,bineînţeles,la ce să gătesc,preparate care să fie şi pe placul lui Valeriu,dar mai ales al Annei. Mulţumită de ce am găsit,m-am dus ţintă apoi la standul cu lactate,de unde mi-am făcut provizii cu brânzică dietetică şi cu iaurt dietetic pentru toată săptămâna. După ce mi–am făcut „poftele” la cumpărături,i–am lăsat pe Valeriu şi pe Anna să-şi cumpere ce doresc,dar cu atenţie:mai multe alimente sănătoase,fără prăjituri,cât mai puţine făinoase... Cumpărăturile făcute şi liniştită că am rezerve suficiente,am ajuns acasă. Nici n-am păşit bine în casă că dragii meu au început:„Ştii,nouă ne este FOAME!”. Aşa că,după această „relaxare”,mi–am pus şorţul şi... direcţia „laborator”,adică în bucătărie. Ce zi!

Restul săptămânii s-a derulat după programul nostru bine stabilit:Valeriu la serviciu,eu cu grija Annei şi a gospodăriei,iar Anna la cursul de limba germană şi la lecţiile de inot. Am primit o veste grozavă de la Andreea:de luni,începem să mergem la sala de gimnastică. Abia aştept!

Campanie susţinută de: