„În dietă,psihicul îţi este cel mai bun prieten,dar te poate lua prin surprindere într-o fracţiune de secundă cu fel şi fel de scenarii de sabotaj. Sâmbătă,20 iulie,a fost una din zilele în care am încercat să fiu arbitru pentru mintea mea,la o nouă cântărire:aveam cu 400 de grame în plus faţă de ultima.

Şi,normal,întâi mi-am plâns un pic de milă. Pe urmă,m-am luptat cu tentaţiile menite să mă consoleze (capul răutăţilor a fost,duminică,o budincă delicioasă cu legume şi brânză de vaci slabă,la cuptor). Am revenit însă,încetul cu încetul,la sentimente mai bune faţă de propriul meu organism,pe care l-am răsplătit cu o plimbare prin parc,preţde vreo 2 ore.

Dar aveam să aflu că probele nu s-au încheiat,căci luni dimineaţă m-am trezit cu o stare de apatie,semifebrilă,dureri de cap şi crampe musculare,un adevărat „cocktail” de răceală de vară,pe care m-au ajutat s-o dau gata fructele şi fresh-urile de fructe (am voie să consum până la 750 de grame de fructe,sub diverse forme,pe zi)! Astfel că,miercuri,am putut să particip la o întâlnire cu nişte prieteni dragi – cu cina la caserolă,ei bând vin,eu apă!

Însă,pe principiul „Nu există muncă fără să ai o consolare”,la o săptămână distanţă de ziua când gramele mi-au jucat feste,am aflat că,de la începutul dietei,am slăbit în total 4,5 kilograme! Şi-atunci mi-am spus:„Cum ar fi fost dacă aşfi luat o gură,două,trei în plus de budincă,duminică? Nu mi-aşfi faultat progresele?”Concluzia:când vrei să slăbeşti,răbdarea e de fier,ambiţia e desertul!

P.S. Am aflat,ulterior,şi de ce a apărut acea fluctuaţie de câteva sute de grame între cântăriri:în procesul de eliminare a apei în exces din organism,eu am avut o etapă de retenţie. Celor care vor să înceapă o dietă le recomand,în prealabil,o cură de detoxifiere (cu produse certificate,precum cele de la Herbagetica). Fiindcă,atunci când începi o nouă viaţă,te pregăteşti pentru ea,nu?"

 

„Am început o nouă săptămână de dietă cu mult elan şi motivaţie maximă, doar sunt în concediu pe litoral, în costum de baie...

Dieta a devenit un ritual, micul-dejun acelaşi în fiecare zi, dar la prânz şi la cină a fost foarte interesant. Dacă micul-dejun devenise cam monoton, la masa de prânz şi de seară, în schimb, nu găseam exact alimentele din dietă! Mi s–a permis totuşi să fac combinaţii între oferta destul de generoasă de la restaurantul hotelului şi alimentele din lista permisă.

Să mă fi văzut, era o imagine haioasă: eu cu o farfurie în mână, căutând ce mâncăruri am voie şi ce nu – dar, vai, toate erau foarte apetisante: o multitudine de salate, unele cu maioneză (interzis), mâncăruri cu sos în care pluteau bucăţele de carne (interzis), prăjituri (iar interzis) –, iar ceilalţi turişti trecând pe lângă mine, cu farfuriile pline.

Recunosc, da, mi–a fost tare greu, dar am rezistat eroic, nu am cedat tentaţiilor! Întreaga mea fiinţă se lupta, parcă eram un câmp de luptă pe care se desfăşura o înfruntare între două forţe – una care mă ispitea să renunţ la acest chin inutil, alta care mă încuraja să merg mai departe, să fiu puternică.

În ceea ce priveşte mişcarea, plimbările de–a lungul plajei sub clar de lună, urcarea şi coborârea a 70 de trepte, de şase ori pe zi, lecţia de watergym în mare, coordonată de simpaticul animator Nico, au contribuit la scăderea mea în greutate – nu mult, dar suficient pentru a mă simţi bine şi foarte încrezătoare în propriile forţe.

Am observat cu bucurie că hainele mele au devenit mai lejere, mă mişc mai repede, gândesc mai bine, este grozav! Dieta şi gimnastica sunt ca două surori gemene care merg împreună pe acelaşi drum, drumul spre o slăbire echilibrată, spre sănătate.

Am câştigat o luptă, sunt bucuroasă că am depăşit un moment greu, dar războiul nu s–a terminat. Acum începe marea încercare şi voi merge mai departe până la victorie.

Aştept cu nerăbdare întâlnirea cu Andreea, dar şi cu doamna doctor nutriţionist, cu care doresc să mai discut în legătură cu micul-dejun, poate îl va diversifica puţin. De asemenea, de-abia aştept tratamentele şi procedurile de slăbit, care sunt nu numai eficiente, dar şi necesare!

P.S. La întoarcerea din concediu, la prima cântărire, Denisa slăbise 3 kilograme!"

Campanie susţinută de: