Numeroase sondaje efectuate printre adolescenţi,în diferite ţări europene,au arătat că informaţiile pe care le au cei mai mulţi dintre ei despre contracepţie şi prevenirea bolilor cu transmitere sexuală lasă de dorit. La 14-15 ani,mulţi cred că este suficient să aibă grijă pentru a evita o sarcină nedorită,iar un număr alarmant de mare dintre ei nu folosesc metode contraceptive la primul contact sexual şi nu ştiu când sunt perioadele fertile.

Iar,pentru a-i îndruma,părinţii au nevoie de foarte mult tact,pentru că discuţiile despre sexualitate pot atinge punctele cele mai vulnerabile ale adolescenţilor. Dar părerea psihologilor este unanimă:chiar dacă,odată ajunşi la pubertate,copiii consideră că nu e „cool” să vorbească despre sex cu părinţii lor,este important şi chiar necesar să o facem.

Tact în loc de prelegeri morale

La vârsta adolescenţei,pe copiii noştri îi frământă o mulţime de întrebări pe care nu îndrăznesc să le rostească. La ce vârstă apare prima ejaculare? Mai creşte penisul la 16 ani sau nu? Trebuie să fii îndrăgostit când îţi începi viaţa sexuală şi ce se aşteaptă un băiat să faci în dormitor?

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro