1. Mănâncă la ora magică

De ce este denumită aşa? Pentru că la acea oră alimentele consumate sunt bine digerate şi asimilate. Ora magică este între 15.00 şi 16.00, când e bine să iei o gustare bogată în proteine pentru a stimula metabolismul şi pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge.

2. Fă exerciţii fizice

Mişcarea trebuie să facă parte din programul tău zilnic. Iată un exemplu de exerciţiu la îndemână: scândura. Îţi tonifică tot corpul, mai ales zona abdomenului. Este simplu şi îl poţi face fără echipament special. Pe sol, cu faţa-n jos, te sprijini pe antebraţe şi pe degetele de la picioare. Împingi corpul în sus, cu picioarele întinse, până se formează o linie dreaptă.
Menţii cel puţin 15 secunde şi repeţi de 3 ori. Cu timpul, poţi mări durata. Pentru efect maxim, ţine musculatura încordată şi spatele cât mai drept.

3. Mestecă bine

De multe ori, nu ţesutul adipos e cauza pentru care abdomenul tău arată necorespunzător, ci balonarea. Mestecă bine alimentele, ca să fie digerate mai uşor. Această regulă funcţionează doar în cazul alimentelor sănătoase, nu al celor procesate. Evită, pe cât posibil, alimentele rafinate precum pâinea albă, chipsurile, dulciurile din comerţ şi sucurile carbogazoase. Înlocuieşte-le cu fructe şi legume proaspete şi cu cereale integrale.

4. Redu consumul de sare

Alimentele sărate provoacă retenţie de apă în organism şi umflă inclusiv abdomenul. Dă savoare preparatelor tale cu piper, boia, curry sau ierburi aromatice, dar fii zgârcită cu sarea. Un bun înlocuitor al sării este tarhonul, care conţine în cantităţi mari săruri minerale de sodiu şi potasiu. Poate fi folosit la salate sau sosuri.

5 . Ai grijă la meniul zilnic

Când vine vorba de obţinerea unui abdomen plat, sfatul nutriţioniştilor este acelaşi: acesta se construieşte în primul rând în funcţie de ceea ce alegi să mănânci. Iată o sugestie de meniu prietenos cu talia ta:
Mic dejun: o felie de pâine prăjită cu unt de arahide, o ceaşcă de fructe de pădure.
Prânz: salată de spanac cu avocado, 1-2 felii de tofu cu roşii, cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Cină: peşte la grătar cu garnitură de cartofi la cuptor şi salată de sparanghel cu usturoi.
Gustare: un iaurt cu 2% grăsime şi 2 linguriţe cu miez crud de seminţe de floarea-soarelui.