De mărimepotrivită,pisica abisiniană este suplă şi elegantă,cu o personalitateputernică.

Obţinută prinîncrucişări succesive între diferite rase engleze (printre care şi Britishshorthair) şi Zula,o pisică adusă din Abisinia,rasă a fost omologată înAnglia în 1882.

Cumtrebuie să arate

O pisică egipteanătrebuie să semene cu o pisică eipteană,transformată însă de-a lungulgeneraţiilor domesticite. Are un cap triunghiular,lung şi delicat,ochii mari,expresivi,migdalaţi şi conturaţi cu negru. Culoarea ochilor poate fi verde,galben-chihlimbar sau căprui. Urechile stau ridicate într-o piziţie specificăabisinienelor. Dimensiunile trebuie să fie mici,iar proporţiile delicate. Esteacoperită cu o blană deasă,iar firul de păr sunt colorate cu 2-3 benzi închisela culoare.

Caracterşi comportament

Abisiniana este unanimal de companie foarte afectuos,dar se ataşează de o singură persoană,căreia îi rămâne fidelă toată viaţa. Este un vânător redutabil,foarte jucăuşăşi dinamică. Nu suportă singurătate,se înţelege bine cu alte animale,dac îirespectă intimitatea. Atenţie! Dacă nu se simte iubită,abisiană părăseştelouinţa neprimitoare.

Cumhrănim o abisiniană

Faţă de altepisici,abisiniana este foarte mâncăcioasă,de aceea trebuie să fii atentă sănu facă indigestie. Când ajung la maturitate,vor consuma doar atâta hrană câtle este necesar. Fiind foarte energice,au nevoie de suplimente nutritiveechilibrate,special pentru modul lor de viaţă. Odată cu cu înaintarea învârstă,când devin mai sedentare,trebuie trecute pe diete speciale,sărace îngrăsimi dar bogate în proteine.

Îngrijireşi toaletare

Blana lor mătăsoasăşi foarte lucioasă este scurtă,astfel că nu necesită periere zilnică,cuexcepţia perioadelor în care năpârlesc. Este indicat să-i neteziţi blana cu omănuşă specială,umezită în prealabil,pentru a menţine strălucirea firului depăr.