Într-o comunitate devastată de secetă, boală sau de un conflict religios în care se caută un ţap ispăşitor, de obicei atenţia se îndreaptă asupra unei femei care este deja văzută ca o oaie neagră în societate. Cu toate acestea, nimeni nu ar putea fi arestat pur şi simplu pentru că este o pacoste. De aceea, au fost create cele mai bizare acuzaţii împotriva acestora. Vezi ce circumstanţe aleatorii şi adesea tragice au fost folosite pentru a trimite nişte femei nevinovate la judecată şi adesea la moarte!

Prea bolnave pentru a putea merge la biserică

În zilele noastre, este necesar ca o persoană bolnavă să rămână acasă, dar, în trecut, locuitorii puritani din Massachusetts, SUA, vedeau lucrurile în mod diferit. Toată lumea era obligată să participe la biserică, ba chiar de mai multe ori pe zi, deseori ore în şir. Sarah Osburn, o femeie văduvă din Salem, a provocat un scandal când s-a căsătorit cu servitorul ei mult mai tânăr, şi şi-a revendicat proprietatea soţului răposat în loc s-o cedeze fiilor ei, aşa cum cerea tradiţia. Când alte două femei, presupuse victime ale vrăjitoriei, au susţinut că au fost atacate şi rănite de Osburn, trecutul ei scandalos nu a ajutat-o şi nici faptul că lumea din comunitate şi-a amintit că nu participase la biserică de trei ani.

Citeşte şi:

Cum erau pedepsite vrăjitoarele în Evul Mediu. Ce instrumente de tortură se foloseau

La cei 49 de ani ai ei, Osburn avea o sănătate şubredă şi era ţintuită la pat chiar în perioada în care a început procesul ei. Ea a explicat magistraţilor că este bolnavă. A dezvăluit că a fost vizitată odată de un „spirit mincinos” care a sfătuit-o să stea departe de biserică. A insistat că nu a respectat ordinele spiritului şi a continuat să participe la biserică până când s-a îmbolnăvit. Nu a reuşit să-i convingă şi aceştia au trimis-o la închisoare. Osburn ar fi ajuns probabil la spânzutoare, dar, cum închisoarea nu era locul pentru o femeie bolnavă, după două luni, a murit fără a mai auzi decizia finală a magistraţilor.

Au apărut în coşmarurile „victimelor”