Totul este posibil în filme - maşini zburătoare, uciderea unor giganţi, moartea după o explozie de elicopter. Filmele pot fi atât de grozave, încât uneori uităm că în spatele realizării lui se află oameni adevăraţi, la fel de vulnerabili şi supuşi greşelilor ca noi toţi. În unele situaţii, ei trebuie să-şi rişte viaţa de dragul unei scene perfecte.

În timp ce camerele, accesoriile pentru cascadorii şi efectele speciale pot explica o mare parte din „magia‟ filmelor, oamenii trebuie totuşi să se pună în pericol pentru a-l face să pară autentic. De exemplu, dacă o persoană sare dintr-o clădire într-un film, trebuie să sară în timp ce se filmează scena, chiar dacă, în loc să aterizeze pe beton, aterizează pe un covor moale sau într-o plasă. Pentru a obţine cele mai bune cadre, actorii sunt adesea în poziţii care îi pot pune în pericol. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, măsurile de protecţie funcţionează. Din păcate, în ciuda eforturilor echipei de filmare, unele lucruri pot merge prost.

De-a lungul anilor, au existat mai multe accidente tragice pe platourile de film de la Hollywood. Unele dintre accidente apar din cauza erorilor de recuzită, în timp ce multe altele au la bază eroarea umană. Oricine ar fi fost de vină, nu există nicio îndoială că aceste accidente au fost îngrozitoare.

Elvis Presley s-a accidentat în timp ce filma al treilea film, „Jailhouse Rock‟

În anul 1957, Elvis Presley filma al treilea său film la studiourile MGM din California. Vedeta juca rolul unui tânăr condamnat pe nume Vince Everett care, aflat în închisoare pentru omor, a învăţat să cânte cu ajutorul unui mentor. Chiar dacă filmul a fost numit cel mai bun din cariera lui de actor, nu a fost lipsit de probleme. În timpul filmărilor, la o cascadorie pe un stâlp, Elvis s-a lovit în zona feţei, o parte a unei coroane dentare i s-a desprins şi a inhalat-o. Vedeta a fost obligat să fie supus rapid unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a bucăţii aspirate. În timpul operaţiei, chirurgul care a operat plămânul afectat al starului risca să-i afecteze corzile vocale în încercarea sa de a scoate obiectul străin.

Totul a decurs bine, iar vedeta s-a recuperat în câteva zile. Pentru o vreme, a avut vocea răguşită, ceea ce i-a impus şi personajului pe care-l interpreta un moment tensionat în care i-au fost afectate corzile vocale. Prietenii lui Vince au fost îngrijoraţi dacă acesta va mai putea cânta. Filmul a fost un hit şi a câştigat 3,2 milioane de dolari la box-office-ul din SUA şi Canada.

Dublura lui Radcliffe a rămas paralizat după o cascadorie pentru „Harry Potter şi Talismanele Morţii‟