Ceaiul verde stimulează metabolismul şi grăbeşte procesul de ardere a grăsimilor. În plus,dacă bei în fiecre zi câte o cană cu ceai verde îţi reduci riscul de a suferi de boli de inimă,de cancer,de artrită reumatoidă,de răceli comune şi de gripă.

Portocalele,pe de altă parte,au proprietăţi antioxidanteşi nutritive. Datorită fibrelor pe care le conţin,portocalele susţin buna funcţionare a sistemului digestiv,iar substanţele antioxidante din compoziţia lor ţin la distanţă afecţiuni precum bolile de inima,artrita şi cancerul.

Menta conţine din plin potasiu,fier,cupru,magneziu şi calciu. Datorită acestor minerale,digestia este îmbunătăţită şi astfel vei putea arde mai repede caloriile depuse sub formă de grăsimi.
 

Cum se prepară această băutură

Fierbe un litru de apă 3-4 minute,după care adaugă 5 pliculeţe de ceai verde şi lasă la infuzat maximum 5 minute. Apoi,îndepărtează pliculeţele,după care spală bine portocalele şi taie-le felii. Mută ceaiul într-un borcan,adaugă feliile de portocale şi câteva frunze de mentă. Închide borcanul şi depozitează-l la frigider.

Se consumă câte o cană din această băutură înaintea fiecărei mese principale.