Dacă un japonez vrea să se distreze în weekend, Shibuya este locul în care merge. Dacă o domnişoară vrea să îşi îmbunatăţească garderoba, merge tot în Shibuya. Atunci când apare un nou film, japonezii preferă cinematografele din Shibuya. Shibuya este ca un oraş în oraş, fiind foarte popular în special în rândul tinerilor.

Pentru că este centrul distracţiei şi al noutăţii, acesta bate recordul la numărul pietonilor care traversează în acelaşi timp de pe un trotuar pe altul. Numărul acestora ajunge la aproximativ 2500, iar timpul alocat pentru aceştia este de 1 minut. Intersecţia devine un adevărat furnicar atunci când culoarea semaforului pentru pietoni se schimbă în verde.  În Japonia se află cea mai mare zonă urbană din lume.

„Cei care au urmărit filmul “Hachiko”,povestea unui câine loial stăpânului său, ştiu că locul unde Hachi l-a aşteptat pe stăpânul său, după ce acesta murise, timp de 10 ani zi de zi, a fost gara Shibuya. În memoria acestui câine, care a existat cu adevărat, japonezii au ridicat un monument care îl simbolizează pe Hachi. În piaţa mare a staţiei de tren Shibuya tronează statuia lui Hachiko, unul dintre cele mai populare locuri de întîlnire din Shibuya.”


Citeşte mai multe despre cea mai aglomerată trecere de pietoni pe autoexpert.ro