Dar un nou studiu are o abordare diferită. Indexul Planetei Fericite a publicat ediţia sa din 2016,unde măsurile de sănătate şi fericire nu sunt în mod izolat,ci faţă de un nou standard crucial pentru succes:DURABILITATE.

În acest calcul,ţările cele mai de succes sunt cele în care oamenii trăiesc o viaţă lungă şi fericităla costuri mici pentru mediu.

Dar care este ţara din lume cu cei mai fericiţi oameni?

În mod surprinzător,pe listă în primele 10 locuri cu cele mai fericite ţări nu există nici măcar o ţară occidentală bogată. Niciuna nordică progresivă,care în mod normal,este lăudată pentru stilul de viaţă.

Costa Rica se află în fruntea clasamentului pentru a treia oară. Este cea mai fericită şi mai durabilă ţară de pe Pământ!

Citeşte şi:5 destinaţii care-ţi vor reda fericirea

Ea are o satisfacţie şi fericire la nivel mediu de 7,3 (pe o scară de la 0 la 10),are o speranţă de viaţă medie de 79,1 ani,nivel ridicat de egalitate şi amprenţă ecologică redusă.

Ceea ce plasează această ţară din nou în prima parte a indicelui este că Costa Rica oferă populaţiei sănătate şi fericire,în timp se foloseşte doar un sfert din resursele care sunt de obicei utilizate în lumea occcidentală.
 
Pe următoarele locuri se regăsesc ţări precum Mexic,Columbia,Vanuatu,Vietnam,Panama,Nicaragua,Bangladesh,Thailanda şi Ecuator.

Cum se face clasamentul:Printr-un angajament puternic faţă de mediul înconjurător.

99% din aprovizionarea cu electricitate a ţării se spune să provină din surse regenerabile,iar guvernul a promis să facă ţară neutră de carbon până în 2021. Alţi factori includ investirea în programe sociale,cum ar fi sănătate şi educaţie.

Dintre naţiunile scandinave,doar Norvegia apare în topul indicelui 20.

Cu toate acestea,Costa Rica pare să fi descoperit formula secreta cu privire la modul de a livra fericire şi bunăstarea oamenilor săi,fără a întoarce spatele mediului.

Iată câteva fotografii reprezentative:

Credite foto:lifecoachcode.com