Cea mai bună modalitate prin care să ai grijă de sănătatea ta este să ai o dietă echilibrată prin intermediul căreia să îi furnizezi organismului toată gama de nutrimenţi şi antioxidanţi necesari bunei funcţionări.

Un ceai plin de antioxidanţi este modalitatea cea mai simplă de a întări sistemul imunitar, de a te răsfăţa şi în acelaşi timp de a stimula capacitatea de memorare a creierului dar şi pentru a spori vigilenţa.

Ce sunt antioxidanţii

O categorie de vitamine, ingrediente nutritive care susţine bunul demers al organismului uman, îl protejează de acţiunea nocivă a radicalilor liberi ce tind a afecta evoluţia celulelor, şi în acelaşi timp te ajută să te bucuri un timp îndelungat de o memorie excelentă deoarece încetineşte procesul de îmbătrânire cerebrală.

Antioxidanţii cei mai cunoscuţi sunt vitaminele C, E, acidul lipoic sau carotenii, aceaştia având un rol extrem de funcţional în organismul uman.

Chiar dacă şi organismul uman are proprii săi antioxidanţi ce îi produce, în timp cantitatea lor scade deoarece organismul îmbătrâneşte, motiv pentru care este indicat ca pe tot parcursul vieţii să ai o alimentaţie corespunzătoare, echilibrată şi sănătoasă.

Astfel te vei bucura de starea de bine timp îndelungat.

Un deficit de antioxidanţi în organism poate duce la apariţia anumitor afecţiuni cronice printre care maladia Alzheimer, cataractă, diabet, infertilitate, infecţii ale tractului respirator şi nu numai dar şi boli cardiovasculare.

Cu cât va fi mai mare cantitatea de antioxidanţi pe care i-o vei furniza corpului tău cu atât mai redus va fi stresul oxidativ la nivel celular, altfel spus, vei contribui la combaterea îmbătrânirii premature şi îţi vei consolida sistemul imunitar.

Află cum se prepară ceaiul pe clicksanatate.ro.