Miereaconţine din plin o proteină numită defensin-1,care este un agent activ ce are puterea de a distruge bacteriile periculoase pentru corp.

Procesul prin care mierea luptă împotriva germenilor este simplu. Datorită efectului osmotic pe care îl are,mierea lasă celulele bacteriilor fără apă,ceea ce înseamnă că se usucă mai repede şi mor.

Peter Molan,un biochimist străin,a testat mai multe tipuri de miere timp de 25 de ani. El a descoperit că mierea manuka poate distruge cele mai multe bacterii,chiar dacă este diluată înainte de a fi consumată.

De asemenea,mierea abundă în probiotice,antioxidanţi,vitamine şi minerale,esenţiale pentru buna funcţionare a corpului. Din compoziţia acestui aliment nu lipesc vitaminele din complexul B,cât şi vitaminele A şi C. În ceea ce priveşte mineralele,mierea abundă în calciu,magneziu,potasiu,fier,cupru,zinc şi iod.

Cel mai important lucru de care este bine să ţii cont este să alegi un sortiment de miere de calitate,100% naturală,pentru că cea procesată nu mai are atât de multe beneficii asupra organismului.