În restul statelor, prenumele s-a situat în topul trei al alegerilor de nume pentru copii de către viitorii părinţi.

De unde popularitatea atât de mare a numelui?

În primul rând, simplul fapt că se pronunţă foarte uşor, indiferent de limba vorbită, a contribuit la răspândirea acestui prenume pe întreaga planetă.

În România, Sofia s-a clasat în topul primelor cinci nume alese de tinerele mămici pentru fetiţele lor.

În al doilea rând, numele are şi o semnificaţie aparte, avându-şi originile în Grecia Antică şi însemnând înţelepciune. Se pare că acesta a fost numele unei sfinte care a murit de durere după ce fiicele ei au fost martirizate. Legendele despre aceasta au devenit tot mai răspândite, în mod eronat, în urma folosirii sintagmei Hagia Sophia, adică Sfânta Înţelepciune, care este denumirea unei basilici celebre din Constantinopol.

Numele influenţează destinul 

Şi fiindcă se spune că numele ne influenţează destinul, mai ales dacă acesta este inspirat de o persoană anume, iată ce spun numerologii despre acest nume:

Se consideră că persoanele cu numele Sofia sau Sophia au o nevoie interioară de linişte mai mare decât restul, dar şi o dorinţă de a analiza lumea în care trăiesc şi de a-i afla sensurile mai profunde. De asemenea, persoanele care primesc aceste nume sunt entuziasmate de ideea de schimbare, aventură şi distracţii. Sunt dinamice, vizionare, versatile şi le place libertatea. Îşi fac prieteni foarte uşor şi pot fi rebele, dezordonate şi cu dese schimbări de dispoziţie.