Iată 8 alimente sănătoase pentru o vedere bună:

1. Morcovul

Acesta este cel mai popular remediu natural şi recomandat pentru îmbunătăţirea vederii. Morcovul conţine beta-caroten,care ajută la îmbunătăţirea şi consolidarea nivelului retinei din ochi. În plus,ajută ca vederea să nu se deterioreze odată cu înaintarea în vârstă. Morcovii conţin şi vitamina A,care ajută la protejarea corneei de orice obiect străin sau de infecţii. Ajută la prevenirea iritaţiilor care pot apărea ca  urmarea  alergiilor sau lacrimilor.

  

2. Varza

  

Aceasta ajută la protejarea ochilor de degenerescenta musculară prin protejarea de orice îi poate face rău. Aceasta conţine antioxidanţi,cum este luteina care ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi să funcţioneze până la maximum. În plus,ajută la reducerea şi prevenirea dezvoltării cataractei,prin furnizarea de substanţe nutritive esenţiale,cum este vitamina A,necesară ochiului.

3.Migdalele

Acestea conţin vitamina E care ajută la prevenirea deteriorării ochiului din cauza degenerescentei maculare. În plus,ajută la creşterea circulaţiei sanguine,astfel încât ochii să funcţioneze în mod corespunzător,fără a deveni obosiţi şi să ai o vedere înceţoşată. Ajută la creşterea viziuni pentru o vedere mai clară.

4. Grepfrutul

Acesta conţine vitamina C şi E,care ajută la stimularea sistemului imunitar,precum şi în lupta împotriva bacteriilor şi a toxinelor din organism. În plus,grepfrutul conţine licopen,care ajută la prevenirea degenerescentei maculare şi a cancerului de ochi care ar putea să se dezvolte. Antioxidanţii pe care îi conţine ajută la menţinerea sănătăţii ochilor prin consolidarea corneei şi a retinei.

5. Peştele

Acesta conţine acizi graşi Omega 3,care ajuta la protejarea şi consolidarea mâncărimii ochilor. Ajută la prevenirea cataractei şi oferă o viziune mai bună,protejând ochii de lumina puternică a soarelui. Ajută ca la bătrâneţe să nu se dezvolte degenerescenta maculară. Zincul pe care îl conţine ajută la creşterea producţiei de enzime pentru a menţine vederea cât mai clară.

6. Ceaiul verde

Acesta conţine vitaminele esenţiale,cum sunt vitamina C şi E care ajută la protejarea corneei,precum şi retina ochiului. În plus,ajută la prevenirea bolilor cum sunt degenerescenta maculară sau glaucomul.,iar antioxidanţii ajută la prevenirea cataractei.

7. Seminţele de floarea soarelui

Acestea,la fel ca şi celelalte alimente,conţin vitamina E,care ajută la eliminarea toxinelor şi a radicalilor răi din ochi. În plus,ajută la menţinerea circulaţiei sângelui în tot corpul care asigură fluxul de sânge necesar ochiului,pentru a funcţiona corect. Conţine şi antioxidanţi care ajută la prevenirea formării bolilor de ochi.

8. Spanacul

Acesta conţine vitamina C şi E,precum şi acizi graşi Omega 3,care ajută la prevenirea oricăror pericole pentru sănătatea ochiului. Ajută ca vederea să nu devină neclară şi înceţoşată. În plus,conţine antioxidanţi care ajută la protejarea ochilor de razele soarelui şi de lumina puternică.