Numărul mare de pacienţi afectaţi de diferitele forme de cancer i-a determinat pe cercetători să studieze mult mai amănunţit acest fenomen astfel că ai eu ajuns la concluzia conform căreia în organismul uman există o moleculă denumită TIC 10 care este responsabilă cu activarea unei proteine ce ajută corpul uman să lupte împotriva celulelor canceroase, oprind dezvoltarea tumorilor.

Turmericul conţine antioxidanţi 

Unul dintre studiile făcute la Munchen asupra proprietăţilor acestui condiment a scos la iveală faptul că datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care îi conţine, turmenicul inhibă formarea metastazelor. Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de turmenic.

Deşi se regăseşte mai ales în bucătăria indiană, curcuma, substanţa principală din turmeric se bucură de adevărate proprietăţi antiinflamatoare, este capabil să calmeze tusea şi durerea de gât dar şi să prevină depresia.

Ceaiul verde, sursă bună de flavonoizi

Principala substanţă activă a ceaiului verde, catehina, este capabilă să oprească dezvoltarea tumorilor. 

Mai mult de atât, conţine flourină, o substanţă indispensabilă pentru sănătatea dinţilor. Astfel că o cană de ceai verde băută t zilnic reduce riscul apariţiei cariilor cu până la 50%. Cofeina din ceaiul verde conferă un efect tonic, revitalizant şi datorită efectului diuretic, laxativ , acesta este benefic mai ales pentru că scade tensiunea arterială, elimină constipaţia, ajută în lupta declarată surplusului de kilograme si la detoxifierea organismului.

Descoperă ce alte alimente stopează celulele canceroase pe clicksanatate.ro.