Iată care sunt alimentele care au un efect pozitiv asupra cancerului:

Flavonoide

Flavonoidele sunt substanţe ce se pot găsi în toate tipurile de plante şi care au capacitatea de a preveni dezvoltarea cancerului. Acestea se găsesc în struguri negri,măceşe,zmeură,afine,mure şi toate fructe de pădure. Beneficiile pe care flavonoidele le aduc organismului sunt multiple. În primul rând,vasele de sânge sunt mult mai curate,mai sănătoase şi este mai puţin probabil să se degradeze. Apoi,flavonoidele asigură organismului un supliment de vitamina C deosebit de important.

Licopenul

Licopenul din fructele şi legumele roşii are un rol esenţial în prevenirea şi chiar tratarea mai multor afecţiuni ale organismului,cum sunt cancerul de sân,cervical,de pancreas,de piele,de ovare şi de stomac. Cel mai ridicat nivel de licopen se găseşte în roşii,pepene roşu,ardei iuţi roşii,grepfrut roşu,sfecla roşie,ridichi de lună,mere roşii,struguri roşii,piersici şi caise. Tomatele şi toate produsele pe bază de tomate sunt bogate în licopen.

Lignanii

Lignanii sunt o clasă de estrogeni din plante care acţionează ca antioxidanţi. Alte alimente ce conţin lignani sunt:susanul,floarea soarelui şi seminţele de dovleac,cerealele,broccoli şi fasolea. Însă,seminţele de in conţin o cantitate mai mare de lignani decât oricare dintre celelalte alimente. Aceştia sunt foarte eficienţi în procesul de vindecare a cancerului mamar.

Alimente colorate

Acestea sunt foarte eficiente în lupta împotriva cancerului de sân,cancerului de colon şi cel de ficat. Resveratrolul poate fi găsit în produse de soia şi fructe de pădure,în special în pieliţa lor. Fructele de pădure roşii sunt bogate în antociani şi odată ce se coc,cantitatea din acest ingredient creşte. În plus,se găseşte în zmeură,căpşuni,afine,prune,fasole neagră,coacăze,varză,şi altele.

Legume verzi

Legumele verzi cum sunt varza,broccoli,varza de Bruxelles şi conopida sunt cele mai benefice. Acestea protejează organismul de diferite tipuri de cancer,cum sunt:cancerul de colon,cancerul de col uterin,cancer la gât şi cel pulmonar.

  

Citrice

  

Fructele citrice pot preveni cancerul gurii,laringelui şi esofagului. Ele sunt abundente în carotenoide şi fructele care-l conţin sunt mango,pepenele verde,ananasul,piersica,dovleacul şi morcovul.