Bicarbonat de sodiu

Este o soluţie ieftina şi la-ndemâna oricui,care redă albul natural al dinţilor. Acest remediu natural este un ingredient foarte alcalin,ceea ce înseamnă că distruge bacteriile şi germenii din cavitatea bucală,care de cele mai multe ori duc la apariţia respiraţiei urât mirositoare.

Cum se foloseşte

O alternativă ar fi să amesteci puţin bicarbonat de sodiu cu sare,fiindcă această combinaţie este extrem de eficientă şi oferă rezultate vizibile în scurt timp.

Poţi folosi bicarbonatul de sodiu şi ca atare. Umezeşte periuţa de dinţi,după care pune pe ea puţin bicarbonat de sodiu şi spală-te pe dinţi aşa cum faci în mod normal.
 

Sare de mare

Sarea de mare nu numai că albeşte dinţii,dar este şi un tratament foarte benefic pentru gingiile care sângerează sau sunt inflamate,deoarece în compoziţia ei se găsesc elemente precum magneziu,nichel,sodiu,fier şi calciu. Totodată,sarea de mare elimină respiraţia urât mirositoare şi neutralizează acizii prezenţi în cavitatea bucală.

Cum se foloseşte

După ce ai udat periuţa de dinţi,presară peste o jumătate de linguriţă de sare de mare. Spală-ţi dantura ca şi cum ai folosi o pastă de dinţi specială.

Poţi folosi sarea de mare şi în combinaţie cu apă (o jumătate de linguriţă de sare se diluează într-un pahar cu apă caldă). Cu acest amestec este indicat să-ţi clăteşti gura 30 de secunde,după care scuipă soluţia. Astfel,vei îndepărta multe bacterii „rele” din cavitatea bucală care afectează dantura.