În dieta zilnică nu acordăm întotdeauna atenţie nevoilor acestui organ care necesită mai multă energie decât oricare altul. Mai mult decât atât,s-ar putea ca produsele pe care le mâncăm să-i facă rău creierului.

Scorţişoară,de exemplu,este un ingredient foarte frecvent folosit într-o varietate de produse de patiserie şi deserturi. Dar,atunci când se amestecă cu mult zahăr şi făină albă,multe dintre beneficiile acestui condiment care îmbunătăţesc fluxul de sânge la creier,vor fi reduse.

Băutura care îmbunătăţeşte funcţia creierului:

Un creier sănătos are nevoie de stimuli de zi cu zi,stres redus,activitate fizică regulată şi o dietă variată şi echilibrată. Această băutură este o mare completare la o dietă sănătoasă şi este de asemenea bună pentru starea generală de sănătate.

Datorită combinaţiei de nutrienţi în această băutură,acest ceai pe bază de turmeric,scorţişoară şi miere este o modalitate foarte bună de a îmbunătăţi funcţia creierului şi de a-i oferi nutrienţii de care are nevoie pentru a putea rămâne activ.

Citeşte şi:Cum îţi stimulezi creierul să producă noi neuroni

Alţi compuşi esenţiali sunt antioxidanţii şi anumite elemente conţinute în condimente,cum ar fi scorţişoară şi turmeric.

Mierea este perfectă pentru creier. Mănâncă o lingură de miereîn fiecare zi şi,astfel,ai grijă ca creierul să funcţioneze din ce în ce mai bine.

Reţeta băuturii care are capacitatea de a îmbunătăţi funcţiile creierului:

Ai nevoie de:

-250 ml de apă
-1 lingură de scorţişoară pudră
-½ lingură de turmeric
-1 lingură de miere

Citeşte şi:Alimente care fac rău creierului

Mod de preparare:

Începe prin a pune la încălzit apa într-o oală mică. Atunci când apa este fierbinte,adaugă turmericul şi scorţişoara. Acoperă oala cu o farfurie şi las-o 15 minute,după care o strecori şi pui lichidul obţinut într-o cană. Adaugă în ceai lingura cu miere. Aroma este delicioasă. Poate fi băut la micul dejun,zilnic sau în prima parte a zilei.

Sursă+credit foto:steptohealth.com