Mască cu ceai de muşeţel

 
Muşeţelul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale şi este cunoascută încă din antichitate pentru proprietăţile sale. 
 
Are efect dezinfectant,calmant şi anti-inflamamator,de aceea este utilizat în cremele de faţă şi corp recomandate mai ales tenurilor cu acnee. 
 
Ceaiul de muşeţel face adevărate minuni şi pentru calmarea tenului iritat. 
 
Pentru această mască ai nevoie de 3 linguri de ceai de muşeţel concentrat (poţi pune două plicuri de ceai într-o cantitate mai mică de apă decât în mod normal),2 linguri de miere şi o lingură de lapte. Amestecă-le bine şi aplică-le pe faţa curată. Lasă masca să acţioneze 15-20 minute,după care clăteşte bine,eventual cu ceai de muşeţel.
 
  

Mască cu banane şi iaurt

 
Această mască este recomandată mai ales tenului uscat şi deshidratat. Banana este cea care prin conţinutul ei de vitamina A reface nivelul de hidratare şi redă vitalitatea tenului uscat şi tern,iar vitamina C îi redă luminozitatea. 
 
Iaurtul este la fel de important pentru că hidratează,previne apariţia prematură a ridurilor,reduce petele şi calmează pielea expusă în mod excesiv la soare. 
 
Pentru această mască ai nevoie de un sfert de banană,pasată foarte bine cu furculiţa,pe care trebuie să o amesteci cu una – două linguri de iaurt. Pasta obţinută se aplică pe tenul curat şi se clăteşte după 15 minute.