Cimicifuga combate bufeurile

Pune şi tu la încercare remediile cu cimicifuga,când apar simptomele menopauzei! Combate cu succes bufeu­rile,durerile de cap  şi depresia.

Datorită efectului ei antiinflamator şi analgezic,cimicifuga este eficientă şi în cazul artritei,al depresiei şi al durerilor de spate.

O găseşti sub formă de ceai sau de capsule,în magazinele cu produse naturiste.

Calciul elimină durerile menstruale

Luate de două ori pe zi,600 de miligrame de calciu te scutesc de durerile menstruale.

Mai mult,femeile care obişnuiesc să bea zilnic lapte degresat au un risc cu 46% mai mic de a avea dureri menstruale.

Dacă suplimentul de calciu nu te ajută,ai nevoie de medic!

Ceaiul verde scade febra

Proprietăţile antiinflamatoare,antibacteriene şi calmante ale ceaiului verde îl fac un leac bun când te lupţi cu febra,dar şi când vrei ca acneea să dispară.

Dermatologii britanici au constatat că,odată ce este aplicat pe zonele cu acnee,uleiul esenţial de ceai verde reduce inflamaţia tot atât de eficient ca şi soluţiile chimice antibacteriene.

Dacă însă tenul este sensibil la acest tip de ulei esenţial şi se irită imediat,este indicat să foloseşti un produs farmaceutic.

 Ştiai că…  

…arborele de ceai creşte pe continentul asiatic (China,India) şi din el se obţin ceaiul verde,ceaiul negru şi cel alb,în funcţie de gradul de oxidare a frunzelor lui?

Combinaţii periculoase

Calciu+antibiotice

Suplimentele cu calciu reduc absorbţia antibioticele din familia tetraciclinelor şi a medicamentelor pentru osteoporoză sau hipotiroidie.

Ulei de peşte+ginkgo biloba

Dacă iei antihipertensive,uleiul de peşte le potenţează efectul,scăzându-ţi prea mult tensiunea arterială. Mai mult,luat în aceeaşi perioadă cu un tratament pe bază de ginkgo biloba,care previne coagularea sângelui,împiedică închiderea unei răni.

Vitamina D+diuretice

Luate în doze mari în timpul unui tratament cu medicamente diuretice,suplimentele alimentare cu vitamina D îţi pot provoca probleme renale.

Inhalaţiile tratează sinuzita

Tratamente pe cât de vechi,pe atât de eficiente,inhalaţiile cu uleiuri esenţiale scad presiunea asupra sinusurilor şi ajută la eliminarea secreţiilor nazale.

Patru sau cinci picături de ulei esenţial de mentă,respectiv de eucalipt sau două linguriţe de cimbrişor,puse într-un vas cu apă clocotită,sunt ideale pentru a face o inhalaţie de cinci minute.

Eucaliptul şi menta au proprietăţi antiseptice,antiinflamatorii şi calmante asupra sinusurilor.

Poţi încerca şi inhalaţiile de muşeţel şi de gălbenele,deoarece au efect decongestionant.