În acest an,lista este incontestabil supusă,oferind o mulţime de tonuri discrete,pământii,inclusiv nuanţe de galben şi maro,cu pete de culori primare,cum sunt albastru intens (Lapis) şi galben Primrose.

Predicţiile lor sunt de obicei destul de exacte. 2017 va fi anul verde,a naturii şi sănătăţii.

De la tendinţele modei la design interior,totul este influenţat de previziunile Pantone:una dintre culorile anului 2016 a fost roz cuarţ,această nuanţă fiind văzută peste tot;de la mobila la pantofi şi clădiri.

Primele 10 culori alese de Institutul Pantone Color pentru primăvara anului 2017 sunt:

Kale

După cum a fost spus,anul 2017 este al naturii. Această nuanţă de verde (kale)se regăseşte printre tendinţele de culoare primăvaraviitoare. Este perfectă pentru orice articol vestimentar,dar mai ales pentru îmbrăcăminte exterioară. Printre designerii care au folosit nuanţa kale în colecţiile primăvară/vară 2017 s-au numărat:Versus Versace,Salvatore Ferragamo,Louis Vuitton şi Balmain.

Alună (Hazelnut)

O altă nuanţă aleasă de Pantone pentru primăvara anului 2017 este alună,un ton mai deschis de maro,cald,care denotă eleganţă. În plus,este nuanţaperfectă,care poate fi purtată pe parcursul întregului an 2017.  

Roz Yarrow

Roz este una dintre culorile care au început să fie mai des văzute în colecţiile marilor designeri. Rozul Yarroweste o nuanţă de roz feminină,îndrăzneaţă,care nu trebuie să lipsească din garderoba ta în primăvara anului viitor.

 Verdeaţă (Greenery)  

O altă nuanţa a verdelui aleasă de Pantone pentru primăvara anului 2017 este verdeaţă(culoarea frunzei),care,în conformitate cu Institutul Pantone Color,este necesară şi trebuie să se regăsească în garderobă,deoarece omul simte nevoia de-a explora,reinventa.

 Roz Pale Dogwood  

Această nuanţă deroz neutrua fost prezentată în cadrul colecţiilor marilor designeri la săptămâna de modă de la New York,Londra,Milano şi Paris. Pentru că este o nuanţă liniştită,ea nu trebuie să lipsească din garderoba ta anul viitor.

 Albastru paradis (Island Paradise)  

Albastrueste una dintre culorile nelipsite,pe care toată lumea iubeşte s-o poarte. Această nuanţă revigorantă creează iluzia de apă şi a fost inclusă în colecţiilemarilor designeri. Emilio Pucci,Christian Sirino,Barbara Bui,sunt câţiva dintre cei care au ales s-o includă.

Portocaliu (Flame)

O altă nuanţă aleasă de Institutul Pantone Color pentru primăvara anului 2017 este flame,o nuanţă între roşu şi portocaliu. Pentru că este viu colorată,aduce odată cu ea multă dragoste,pasiune şi fericire.

Albastru intens (Lapis Blue)

Dacă te-ai săturat de bleumarin,pentru că l-ai văzut peste tot în acest an,atunci,în primăvara anului 2017 alege albastru intens,care este o nuanţă naturală,considerată un simbol al regalităţii şi foarte puternică.

Galben Primrose (Primrose Yellow)

Pantone spune că această nuanţă de galbense va afla pe primul loc în topul culorilor preferate anul viitor. Tendinţele de culoare galben primrose vor fi văzute la rochiile de seară,fuste sau bluze.

Denim Niagara

Culoarea care nu va lipsi primăvara anului 2017 din garderoba nimănui este,albastru Niagara. Este una dintre cele mai versatile,care poate fi combinată cu aproape orice altă nuanţă,fiind relaxantă,liniştitoare,şi cea care va atrage multe priviri.

Credit foto:www.vogue.com.au