De aceea,îţi venim în ajutor şi îţi spunem care sunt cele 5 ingrediente toxice din compoziţia deodorantelor,pe care trebuie să le eviţi neapărat. Iată de ce!

Aluminiu-este asociat cu apariţia cancerului mamar,cât şi de prostată. De asemenea,acest mineral care nu se găseşte în corpul nostru,creşte şi riscul apariţiei bolii Alzheimer.

Parabeni-şi aceste substanţe se găsesc în aproape toate deodorantele care se găsesc în comert. Pe lângă faptul că declanşează un dezechilibru hormonal,parabenii pot declanşa pubertatea timpurie,defecte la naştere şi creşterea toxicităţii la nivelul organelor.

Propilen glicol-poate cauza probleme la nivel neuronal,dar şi afecţiuni cardiace şi hepatice. Acest ingredient care se găseşte în multe deodorante,întrucât împiedică uscarea lor,poate cauza şi dermatite,greaţă,stări de vomă şi iritaţii gastrointestinale.

Ftalaţi-aceste substanţe au fost asociate cu un risc crescut de apariţie a defectelor la naştere,din cauza folosirii deodorantului pe perioada sarcinii.

Triclosan-este clasificat ca fiind un pesticid,potrivit Asociaţiei Americane Medicale,care încurajează rezistenţa bacteriilor în faţa antibioticelor.