Acidul hialuronic netezeşte ridurile

1 77110 original jpg jpeg

Într-o lume în care frumuseţea ideală este dorită cu ardoare, acidul hialuronic nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Substanţa-minune este folosită de ani buni în domeniul esteticii faciale şi în industria cosmetică, graţie efectelor sale de estompare a ridurilor.

Acidul hialuronic este un constituient natural al dermei (stratul mijlociu al pielii, aflat sub epiermă). Cantitatea şi calitatea sa scad cu vârsta. Acţionează ca un burete, captând apa şi menţinând-o în piele. Are rolul de a transporta nutrimentele către celule, asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină. Joacă şi rol de barieră contra agresiunilor exterioare, precum poluarea, radiaţiile ultraviolete, fumul de ţigară etc. Combate stresul oxidativ şi îmbătrânirea indusă de lumina solară.

Stimularea mecanismelor naturale

Cu trecerea anilor şi cu scăderea concentraţiei de acid hialuronic din organism, pielea se usucă şi îşi pierde fermitatea. Pentru a lupta contra acestei îmbătrâniri cutanate, trebuie stimulat acidul hialuronic prezent în dermă şi epidermă. Există mai multe metode: în medicina estetică, substanţa se foloseşte sub formă de injecţii, iar în cosmetică, sub formă de produse de îngrijire – creme, seruri. Această din urmă metodă, mai puţin invazivă şi mai ieftină, oferă totuşi rezultate vizibile. Cremele cu acid hialuronic au acţiune hidratantă şi antiîmbătrânire. Odată ce molecula de substanţă ajunge în dermă, este recunoscută de către fibroblaste, celulele care produc colagen. Acestea vor fi stimulate în a crea acid hialuronic natural.

Două tipuri de substanţă, folosite diferit

În produsele cosmetice se folosesc două tipuri de acid hialuronic. Masa lor moleculară determină profunzimea şi modul în care acţionează la nivelul pielii. Cu cât masa moleculară a sustanţei e mai mică, cu atât va pătrunde mai profund în dermă, stimulând activitatea celulară şi tonifiind pielea. Acidul hialuronic cu masă moleculară mare va reţine moleculele de apă în straturile superioare ale epidermei, permiţând hidratarea şi dându-i un aspect neted şi catifelat.

Cremele corectează ridurile de expresie

În magazinele de cosmetice, există creme şi seruri pe bază de acid hialuronic care pot fi folosite de femeile de peste 30 de ani. Ele pot corecta ridurile subţiri şi superficiale din jurul ochilor, gurii şi frunţii, însă nu garantează o tinereţe fără bătrâneţe. Aspectul fizic este influenţat de moştenirea genetică, de stilul de viaţă şi de calitatea pielii.

Injectarea, moft sau necesitate?

Ca un burete, acidul hialuronic poate reţine în ţesuturi o cantitate de apă de 1.000 de ori mai mare ca greutatea sa, şi permite hidratarea în profunzime. Este deci un adevărat aliat al pielii uscate şi deshidratate. În tratamentele de medicină estetică, se injectează acid hialuronic în piele. Procedura este una destul de neplăcută, din cauza faptului că faţa capătă un aspect tumefiat. Produsele injectabile pe bază de acid hialuronic fac ca ridurile să fie mai puţin vizibile şi netezesc imperfecţiunile. Totuşi, asta nu înseamnă că ele dispar definitiv. Acidul hialuronic este absorbit în organism şi apoi eliminat, de aceea se recomandă tratamente antirid la fiecare 6 luni.

Bine de ştiut!

Există femei nemulţumite de aspectul lor fizic care apelează la metoda injectării de acid hialuronic în buze. Folosită cu moderaţie, substanţa conferă volum buzelor subţiri şi este absorbită în mod natural în organism. Exagerările sunt nerecomandate, fiindcă dau chipului un aspect nenatural.

Sfat Click! pentru femei!

Dacă eşti însărcinată sau suferi de o boală autoimună, evită acidul hialuronic, întrucât acesta poate cauza reacţii alergice manifestate prin febră, greaţă, vărsături sau inflamări. 

Ştiai că...

...acidul hialuronic poate provoca dependenţă? Din punct de vedere psihologic, femeile care îl încearcă pentru prima dată nu mai pot renunţa la el, nedorind să mai revină la pielea ternă şi obosită din trecut.

... acidul hialuronic se găseşte şi în lichidul articular şi în umoarea vitroasă a ochiului? Cu toate acestea, pielea este principala sa sursă, el regăsindu-se mai ales în dermă, dar şi în epidermă.

Bine de ştiut!

La vârsta de 50 de ani, o femeie mai păstrează doar 50 % din capitalul ei natural de acid hialuronic!



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg