Cercetătorii de la Centrul Medical din Columbia au descoperit că o dietă bogată în acizi graşi Omega-3 (se găsesc îndeosebi în peşte,carne de pui şi nuci) este asociată cu un nivel mai scăzut a proteinei beta-amyloid,care duce la declanşarea bolii Alzheimer.

Studiul,publicat în jurnalul de Neurologie,a fost realizat pe un eşantion de 1000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani,care nu sufereau de demenţă.

Cercetătorii au monitorizat stilul de viaţă al voluntarilor timp de 1 an. La sfârşitul perioadei,rezultatele analizelor au arătat că în cazul persoanelor care au consumat o cantitate mai mare de acizi graşi Omega-3,nivelul proteinei beta-amyloid era mai scăzut.

Practic,persoanele care consumă 1 gram de acizi agraşi Omega-3,îşi reduc nivelul proteinei din sânge cu până la 30%. Această cantitate poate fi obţinută prin consumul unei jumătăţi de somon file pe săptămână.

Specialiştii susţin că acizii graşi omega-3 sunt importanţi pentru buna funcţionare a creierului,în special acidul docosahexaenoic,pe scurt,DHA. Acest tip de acid gras este activ în creier,iar nivelul ridicat contribuie la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive.