Ia-o pe alt drum

O modalitate simplă de a sparge monotonia este să alegi un drum nou înspre serviciu. Acest lucru poate oferi şi o perspectivă limpede asupra unor dificultăţi cu care te confrunţi. În loc să vorbeşti la telefon sau să-ţi planifici ziua în gând, încearcă să te concentrezi doar asupra traseului, să observi şi să te bucuri de tot ceea ce-ţi iese în cale. Acest lucru îţi va învigora mintea şi vei începe ziua de lucru cu o energie positivă.

Citeşte şi: Tangoul – când trăirile dictează paşii

Activităţi ca să ieşi din rutina zilnică – Închide televizorul

Când ajungi acasă după o zi lungă de muncă este tentant să te relaxezi în faţa televizorului. Nu este nimic rău în asta dacă o faci ocazional, dar dacă a devenit rutină zilnică, nu-ţi aduce nimic benefic. Acordă-ţi o oră în fiecare seară făcând ceva nou, care să-ţi facă plăcere. Poate fi un hobby nou sau unul mai vechi. Poţi face o baie la lumina lumânărilor, poţi studia un subiect inedit sau poţi încerca yoga.

Schimbă locul de întâlnire

De obicei, când ieşim cu prietenii, avem tendinţa de a merge în aceleaşi cafenele, aceleaşi parcuri sau aceleaşi mall-uri. Schimbă această rutină propunând un loc diferit. Chiar dacă nu se va ridica la înălţimea aşteptărilor, te vei bucura de el ca de o mică aventură. Acelaşi lucru îl poţi face şi când vine vorba de vacanţa anuală cu familia sau cu prietenii. Chiar dacă Dubai este, de exemplu, destinaţia ta în fiecare iarnă, avântă-te în necunoscut şi alege o destinaţie complet nouă.

Activităţi ca să ieşi din rutina zilnică – Schimbă-ţi înfăţişarea

La începutul fiecărui an îţi propui să slăbeşti, dar nu reuşeşti niciodată? Orice ai dori să schimbi în înfîţişarea ta, o poţi face. De tot ceea ce ai nevoie este primul pas. Fă-ţi un plan şi începe chiar de azi, nu de mâine. Poţi începe cu trei şedinţe săptămânale la sala de fitness sau cu o plimbare de 30 de minute, dimineaţa sau seara. O altă alternativă este un program zilnic de dans sau aerobic.

Profită de weekend

De multe ori, sfârşitul de săptămână înseamnă cumpărături, curăţenie şi, în general, treburi în casă. Când începe, din nou, săptămâna, nu te simţi, nici pe departe, odihnită şi învigorată. Este cazul să-ţi revendici weekendul! Profită măcar de o parte din cele două zile libere pentru a face ceva ce-ţi place cu adevărat. Pe lângă faptul că scapi de rutină, te încarci cu energie pentru săptămăna care urmează.