Spălatul perdelelor şi draperiilor

Perdelele şi draperiile nu trebui curăţate pe fiecare lună sau săptămână, ci o singură dată pe an. Atunci când le speli, ai grijă să urmezi instrucţiunile de spălare în funcţie de materialul din care sunt făcute.

Curăţarea şemineului

Şemineul trebuie curăţat o singură dată pe an, de preferat primăvara, când ştii că nu îl vei mai folosi.

Mobila de exterior

Primăvara, când probabil scoţi din casă masa şi scaunele de grădină, e timpul să le şi cureţi.

Tapiţeriile şi covorul

E una dintre acele activităţi casnice pe care trebuie să le faci o singură dată pe an, mai ales că e destul de solicitant să cureţi toate covoarele din casă şi tapiţeriile. În restul anului, aspiratul e suficient.

Salteaua de pe pat

Poate de câteva ori pe an, salteaua ar trebui curăţată temeinic. Chiar dacă salteaua e în permanenţă acoperită, acest lucru nu înseamnă că nu acumulează praf şi mizerie. De aceea, nu trebuie să o neglijezi.

Cămara şi dulapurile

O curăţare generală şi riguroasă a acestora e necesară o dată pe an. Însă, dacă sertarele şi dulapurile sunt folosite zilnic pentru depozitare, atunci curăţarea lor trebuie făcută mai des.

Garajul, pivniţa şi podul

De regulă, acestea sunt locurile în care depozităm foarte multe lucruri, de la obiecte, la mâncare. Aşa că, o dată pe an trebuie făcută o curăţenie generală şi în aceste spaţii. Praful, obiectele inutile, toate trebuie curăţate şi aruncate.

Biblioteca

Dacă ai o bibliotecă destul de voluminoasă, atunci o dată pe an trebuie să-i faci inventarul. Să îţi reaşezi noile cărţi puse haotic după ce le-ai cumpărat şi să le aranjezi în ordine e necesar pentru a păstra o ordine.

Sursa foto: ejournalz.com