Activităţile extraşcolare sunt un mod amuzant şi educativ pentru petrecerea timpului. Acestea îl ajută pe cel mic să înveţe ce înseamnă munca în echipă,să socializeze şi să vadă ce înseamnă asumarea unor responsabilităţi.

Învăţarea unui instrument muzical

Astfel îşi dezvoltă coordonarea şi ritmul,alături de urechea muzicală. În plus,nu ştii când pasiunea pentru un anumit instrument muzical se poate transforma într-o meserie pe viaţă. Este mai bine să-l duci la un profesor de muzică,care să-l evalueze şi să-ţi indice ce instrument i se potriveşte.


Citeşte şi:

Alimente care fac rău copiilor

Jocuri educaţionale pentru copii


Practicarea unui sport

Iar aici ai la dispoziţie o gamă variată de opţiuni. Fotbalul,handbalul,tenisul,voleiul sau înotul îl vor atrage pe cel mic ca un magnet. În plus,vor contribui la dezvoltarea armonioasă a corpului,iar copilul îşi va utiliza energia într-un mod plăcut.

În paşi de dans

Dacă cei mici nu sunt atraşi de sporturi,atunci poţi recurge la dansuri. Fie ca sunt populare,latino sau de societate,ele contribuie la dezvoltarea musculaturii,la îmbunătăţirea elasticităţii şi a echilibrului. La fel de indicate sunt şi lecţiile de balet sau de gimnastică aerobică.

Karate? De ce nu?

Deşi la prima vedere pare a fi un sport periculos,lucrurile nu stau chiar aşa. Karate,Judo sau Taekwondo sunt activităţi prin care cel mic învaţă şă-şi controleze concentrarea, şi să-şi îmbunătăţească rezistenţa.