Regina Elisabeta a II-a a sprijinit decizia Prinţului Harry de-a renunţa la atribuţiile sale regale şi-a se muta cu familia lui în Statele Unite. În ceea ce priveşte relaţia suveranului britanic cu William, ei bine, aceasta este puţin diferită faţă de cea avută de Regină cu Harry, având în vedere că el este cel de-al doilea în linia succesorală la tronul britanic, după tatăl său, Prinţul Charles.  

Totul a început pe timpul divorţului crâncen dintre părinţii lui William, când Charles era acuzat de infidelitate şi, drept urmare, reputaţia lui avea mult de suferit din cauza suferinţei cauzate mult iubitei Prinţese Diana.

La insistenţa răposatului ei soţ, Prinţul Philip, Regina s-a apropiat atunci de William şi a început să aibă o relaţie mai strânsă cu acesta. Până la urmă, bietul copil suferea enorm din cauza despărţirii părinţilor lui şi a scandalului media iscat cu acea ocazie. Mai mult, era vorba despre nimeni altul decât viitorul Rege al Marii Britanii şi starea lui psihică contează enorm!

William urma atunci cursurile unui internat aflat la distanţă scurtă de Castelul Windsor, unde era adesea invitat să ia masa. Timpul petrecut acolo i-a fost cât se poate de benefic adolescentului datorită sprijinului emoţional pe care-l primea din partea celui mai important membru al familiei sale. Regina a profitat de acele momente petrecute cu William pentru a-l educa pe băiat cum credea ea că este mai potrivit pentru un rege.