În mesajul său, cântăreaţa a explicat că rasismul nu este o problemă care cu care se confruntă doar Statele Unite ale Americii şi a pledat pentru ca oamenii din întreaga lume să lupte pentru dreptate şi, mai ales, împotriva brutalităţii poliţiei, potrivit Harper's Bazaar

Adele se alătură listei în continuă creştere a celebrităţilor şi a personalităţilor care solicită dreptate după uciderea lui George Floyd şi a vorbit în sprijinul mişcării „Black Lives Matter”.

Beyoncé, Rihanna, Lady Gaga şi alte celebrităţi şi-au exprimat frustrarea pentru problema nesoluţionată a brutalităţii poliţiei din America. De altfel, Adele a menţionat în postarea ei că rasismul nu este o problemă unică doar pentru America, ci este un virus care îmbolnăveşte întreaga lume.

„Uciderea lui George Floyd a şocat întreaga lume. Protestele şi marşurile se petrec simultan în mai multe zone de pe glob. Putem fi supăraţi, dar trebuie să ne şi concentrăm! Continuaţi să ascultaţi, continuaţi să cereţi şi continuaţi să învăţaţi! Este important să nu fim descurajaţi sau manipulaţi în aceste momente. Este vorba despre rasismul sistematic, este vorba despre violenţa poliţiei şi despre inegalitate. Şi nu este vorba doar despre America! Rasismul este o problemă vie şi apare peste tot. Eu, din toată inima, sunt în solidaritate cu lupta pentru libertate, eliberare şi dreptate ♥ ️ #blacklivesmatter #georgefloyd #saytheirnames ", a scris aceasta pe contul de Instragram. 

Black Lives Matter (BLM) este o mişcare internaţională pentru drepturile omului, originară din comunitatea afro-americană, care face campanii împotriva violenţei şi a rasismului sistemic faţă de oamenii de culoare.

Un afro-american în vârstă de 46 de ani, pe numele său George Floyd, a fost arestat de un echipaj de poliţie de culoare albă pentru că a folosit o bacnotă falsă de 20 de dolari la un supermarket. 

Conform înregistrării unui martor, după ce George Floyd a fost pus la pământ şi încătuşat, unul dintre poliţişti, Derek Chauvin, a rămas aproape nouă minute îngenuncheat pe gâtul bărbatului de culoare, deşi acesta din urmă spunea de nenumărate ori că “nu putea să respire”. O oră mai târziu, acesta a decedat. 

Citeşte şi: Lady Gaga îl atacă pe Donald Trump: „Ştim cu toţii că este un prost şi un rasist”

FOTO: Shutterstock.com, Amsterdam, 2016