Pot bea lapte şi adulţii

Fals

Dacă te întrebi ce-i place pisicii tale,sigur îţi vine în minte un bol cu lapte cald. Ei bine,nimic mai nepotrivit pentru pisica ajunsă la maturitate. Animăluţele adulte nu digeră lactoza,substanţa organică,cu gust dulce extrasă din zer. Aşa ajunge laptele să fermenteze în intestine şi să producă gaze sau diaree,un chin mai ales pentru animale.

Doar mâncare uscată

Fals

Atâta vreme cât mâncarea preparată în casă conţine proteine animale (carne de vită,de pui sau de peşte),legume (roşii,ceapă,morcov,ardei),cereale (orez),ea este la fel de bună ca şi cea industrială,mai ales dacă animăluţul tău a avut o astfel de alimentaţie de când era mic.

Unele alimente le sunt interzise

Adevărat

Oricât de drag ţi-ar fi animăluţul tău nu înseamnă că poţi să împarţi cu el tot ce mănânci. Dulciurile,ciocolata,cafeaua,prăjelile,condimentele sunt cele mai periculoase pentru patrupezi. Unii reacţionează imediat devenind agitaţi sau agresivi,tocmai din cauza conţinutului de cofeină din unele astfel de alimente care le cresc ritmul cardiac. La alţii,urmările sunt grave:diaree,vomă.

Iubesc meniurile variate

Fals

Dacă pisicuţa sau căţelul s-au obişnuit cu hrana uscată,atunci diversificarea alimentaţiei face mai mult rău decât bine. Flora lor intestinală nu le permite să digere bine alimente diferite,iar schimbările dese ale meniurilor le tulbură sistemul digestiv şi provoacă diaree. Cu totul alfel stau lucrurile când ţi-ai obşnuit animăluţul cu mâncare de casă. Atunci e bine să aibă de la început o combinaţie de alimente diverse care să-i asigure buna funcţionare a organismului.

Gustările sunt sursă de obezitate

Adevărat

Cum să ronţăi biscuiţi şi să-ţi laşi animăluţul să te privească lung şi pofticios? Nu poţi rezista şi îi dai şi lui. Nu-i nimic grav în asta,dacă e vorba de un căţel activ pe care îl scoţi să alerge sau dacă ai o pisică jucăuşă. În caz contrar,află că un biscuit este pentru amicul  tău patruped cât cu un sandviş mare pentru tine,adică,hrană hipercalorică.