Parfumul e periculos pentru cei mici

 

Fals. Trebuie doar să cauţi produse dedicate,supuse regulamentelor europene. Parfumurile pentru copiiaflate pe piaţă trebuie să îndeplinească o mulţime de condiţii şi reglementări privind materia primă,testele asupra sănătăţii şamd. Produsele pentru bebeluşi sunt şi mai strict controlate.

 

Copiii trebuie să aibă o anumită vârstă

 

Fals. Din punct de vedere al riscurilor pentru sănătate,nu există niciun impediment dacă foloseşti un produs de calitate. Specialiştii recomandă însă să-ţi parfumezi copilulîncepând cu vârsta de 3 luni,pentru a-i da timp bebeluşului să se familiarizeze cu toate mirosurile din lumea care-l înconjoară.

 

 

Trebuie să parfumezi anumite zone ale corpului

 

Adevărat. Ca şi la adult,poţi aplica un pic de parfum în zona gâtului sau pe hăinuţe,aproape de gât. Evită să aplici parfumul pe mânuţe sau pe obiectele de vestimentaţie pe care le poate duce la guriţă.

 

 

Toate parfumurile sunt la fel

 

Fals. Există apă de parfum fără alcool,destinată bebeluşilor,şi apă de toaletă,care conţine alcool – adevărat,în concentraţie mai mică comparativ cu apa de toaletă pentru adulţi.

 

 

Parfumul pentru adulţi e bun şi pentru copii

 

Fals. Parfumurile pentru adulţi nu sunt testate pentru pielea mai sensibilă a copiilor.

 

 

Doar fetiţelor le place parfumul

 

Fals. Şi băieţii şi fetele au propriile gusturi în materie de parfumuri şi le apreciază în funcţie de propria personalitate. Nu doar parfumurile dulcege sunt apreciate,dar şi cele cu miros de bomboană sau florale.