Suma de bani pe care trebuie să o dai pentru un divorţ variază în funcţie de metoda pe care o alegeţi:dacă v-aţi despărţit amiabil sau dacă trebuie să vă rezolvaţi litigiile în instanţă.

Brette Sember,avocat specializat pe divorţuri,explică pentru She Knows că suma pe care trebuie să o scoţi din buzunar pentru un divorţ se încarează între 2,000 de dolari,pentru un divorţ amiabil,şi zeci de mii de dolari pentru un divorţ cu litigii. "Oamenii din clasa socială de mijloc se pot aştepta la o sumă modică între 10,000 şi 30,000 de dolari."

Onorariul avocaţilor

Avocaţii însărcinaţi cu reprezentarea ta în instanţă pe parcursul divorţului vor cere între 75 şi 1,000 de dolari pe oră. Suma poate diferi în funcţie de zona geografică şi de rata de succes a avocatului respectiv.

Împărţirea bunurilor

Partajul este realizat în conformitate cu reglementările constituţionale. "Numai bunurile conjugale sunt împărţite,proprietăţile deţinute înainte de căsătorie nu sunt incluse",explică Sember.

Costuri ascunse

După divorţ,fostul cuplu va avea de suferit şi câteva costuri ascunse. Aceeaşi sumă de bani va trebui să suţină acum două gospodării,nu doar una singură. Pe lână acestea,nu uitaţi de tăierile din salarii pentru zilele în care cei doi s-au învoit de la muncă pentru a se întâlni cu avocaţii,

Majoritatea persoanelor care au trecut printr-un divorţ consultă un terapeut pentru a depăşi mai uşor situaţia.