Cartofii sunt delicioşi, sănătoşi şi ieftini. Fierţi, prăjiţi, la cuptor sau piure, nu există familie care să nu îi fi încercat vreodată, mai ales că această legumă este una dintre cele mai populare şi consumate legume de pe Glob. Poţi pregăti oricând nişte reţete delicioase cu cartofi, dar ce se întâmplă când cartofii tăi încolţesc, îi arunci sau îi cureţi şi îi consumi, fără probleme?

Părerile sunt împărţite - unii spun că putem consuma în siguranţă cartofi încolţiţi, alţii că ar fi toxici şi că trebuie să îi aruncăm imediat. Adevărul este undeva la mijloc. Acei muguri apăruţi pe cartofi sunt toxici, însă ca o persoană să se îmbolnăvească din cauza lor, trebuie să consume o cantitate mare, arată National Capital Poison Center.

Citeşte şi: Alimente şi băuturi cu arome total neaşteptate. Ţi-ai începe ziua cu un cappuccino cu aromă de cartofi prăjiţi? 

De fapt, cartofii încolţiţi au aceleaşi reguli ca orice alt produs alimentar învechit, iar dacă ai îndoieli asupra lui, trebuie să îi arunci. De exemplu, în cazul în care cartoful cu muguri se schimbă la culoare, trebuie să îl arunci, însă dacă, acest aliment îşi păstrează culoarea şi nu s-a stricat, poţi îndepărta mugurii de pe el şi îl poţi consuma. Însă nu în cantităţi mari! De ce?