Lui Yoko Ono i se atribuie faptul că i-a deschis conştiinţa politică lui John Lennon şi l-a inspirat să rişte atât în viaţa sa personală, cât şi în cea profesională. Din păcate, unii fani ai trupei The Beatles sunt de părere că a fost mărul discordiei dintre membrii grupului, în ciuda dovezilor care arată că muzicienii ar fi avut gânduri de separare înainte ca ea şi Lennon să devină un cuplu.

De ce au apărut nemulţumiri din partea membrilor trupei faţă de Ono?

În timp ce unora le place să-şi imagineze că Ono şi McCartney nu au prea multe să-şi spună, se pare că nu este adevărat. Cu toate acestea, Ono n-a fost tocmai o prezenţă acceptată de colegii de grup ai lui Lennon. McCartney ar fi spus într-un interviu că este chiar enervat de prezenţa ei în studioul de înregistrări. „Nu am fost sexist, dar fetele nu intrau în studio”, şi-a amintit el. Când John a venit însoţit de Yoko, ea nu a stat niciodată deoparte sau în altă încăpere, ci s-a aflat în mijlocul celor patru, ceea ce sigur i-a deranjat pe ceilalţi trei membri ai grupului

Se declară prieteni acum

Cei doi au comentat despre modul în care relaţia lor s-a schimbat de-a lungul anilor. În anul 2013, McCartney a mărturisit într-un interviu pentru publicaţia „Rolling Stone” că lucrurile stăteau bine între ei dintr-un simplu motiv: „Dacă John o iubeşte, trebuie să fie ceva. El nu-i prost”.

Ono i-a dat replica într-o declaraţie care a venit la puţin timp după a lui Paul. A dezvăluit Associated Press că şi-a dat seama cât de mult s-a distrat soţul ei cu cel mai bun prieten al său. „A fost partenerul soţului meu şi au făcut o treabă grozavă”, a spus ea. „Păreau să se distreze mult şi am respectat asta”.

Paul McCartney: „Îmi place Yoko!"

El a vorbit despre reconcilierea lor, admiţând că n-a fost deloc uşor să se împace bine, dar că a meritat efortul de a se apropia. Totul e bine când se termină cu bine, iar cei doi au reuşit să renunţe la prejudecăţi şi neînţelegeri. El a ţinut să menţioneze: „La început, a fost puţin greu. Acum parcă am fi prieteni de mult timp. Îmi place Yoko!".