Nutriţionistul Amelia Freer susţine că smoothie-urile încurajează supraalimentarea,chiar dacă alimentele sunt naturale. Problema este aceea că oamenii cred că este cu atât mai bine,cu cât combina mai multe legume şi fructe. Acest lucru nu este adevărat. De fapt,o proporţie mare de alimente incluse în dietă,te poate împiedica să îţi atingi scopul.  De aceea este  întotdeauna mult mai bine să mănânci alimente reale,întregi.

Descoperă cele 5 moduri de a face un smoothie sănătos.

Nu face din el o gustare!

Atunci când îl pregăteşti aşa cum trebuie,smoothie-ul este suficient de consistent pentru a-ţi furniza energia necesară dimineaţa,astfel încât să nu mai ai nevoie de un mic dejun suplimentar. Acestea ar trebui să fie tratate ca o sursă principală de hrană,şi nu ca o gustare – şi nu este indicat să bei mai mult de unul pe zi.

Foloseşte o cantitate mică de fructe

Chiar dacă fructele de pădure au un nivel scăzut de zahăr în comparaţie cu altele,cum ar fi mango sau bananele,ar trebui să foloseşti doar un pumn din acest ingredient,la un pahar de compoziţie finită. Supraîncărcarea smoothie-ului cu fructe va ridica conţinutul de zahăr. Amelia recomandă o proporţie de 1 la 4 între ele şi legume.

Limitează adaosul de lichide

Desigur,există lichide sănătoase,cum ar fi sucurile de fructe naturale,dar acestea sunt ultimul lucru de care smoothie-ul tău are nevoie. Dacă vrei să îndoi puţin piureul,adaugă lapte de migdale sau de cocos,ori,pur şi simplu,apă – astfel se va păstra numărul mic de calorii,dar vei îmbunătăţi textura şi vei da un gust extraordinar.

Uită de îndulcitori

Fii sinceră:nu ai nevoie cu adevărat de mierea sau siropul de agave pe care le pui în suc. Dacă într-adevăr vrei mai multe arome naturale,Amelia sugerează utilizarea scorţişoarei pentru a îndulci,fără zahăr sau calorii suplimentare.

Adaugă proteine

Proteine ​​vor face ca piureul să fie mai consistent şi mai gustos,fără zahăr în plus. Încearcă iaurtul grecesc sau o cantitate mică de nuci şi ar trebui să te simţi îndestulată pentru mai mult timp.