Principala substanţă activă, benefică organismului uman, resveratrolul se găseşte din belşug mai ales în strugurii închişi la culoare.

Din acest motiv este indicat a se servi un pahar de vin la masă, o parte din această substanţă activă ajunge şi în vin, fiind benefic atât timp cât este consumat cu moderaţie.

Plini de antioxidanţi

Resveratrolul declanşează producerea unui hormon responsabil cu protejarea vaselor sangvine de eventualele inflamaţii, asigurând protecţie organismului în felul acesta de anumite afecţiuni precum ateroscleroza, accidentele cardiovasculare sau infarct.

Consumul de struguri este recomandat şi în caz de anemie, reumatism, afecţiuni hepatice, renale sau chiar de nutriţie, deoarece debordă de vitamine.

Cura cu struguri accelerează metabolismul

Prin simplul fapt că toată gama de vitamine şi minerale întăresc imunitatea şi eliberează organismul de toxine, cura cu struguri ajută la pierderea surplusului de kilograme şi este un tratament ideal în caz că suferi de constipaţie, un nivel crescut al colesterolului în sânge, obezitate sau reumatism.

Practic, îmbini utilul cu plăcutul, te hrăneşti, te îngrijeşti şi te bucuri de sănătate cu gustul dulce parfumat al strugurilor.

Află cum se ţine cura cu struguri pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: timefornaturalhealth.com