Urşii sunt mamifere care aparţin familiei Ursidae. Pot avea o lungime de până la 2,5 m, o înălţime de până la 1,5 m şi o greutate maximă de 600 kg. Cele mai multe specii de urşi locuiesc în păduri mari şi dese sau în ţinuturi stâncoase, pe suprafeţe întinse. Unele specii trăiesc pe lângă ape, în zone bogate în hrană şi numai ursul polar este o specie marină. De regulă, urşii preferă singurătatea şi numai în perioadele de reproducere pot fi văzuţi perechi. Cunoscuţi ca animale paşnice, care evită conflictele, când trebuie să îşi apere puii, hrana sau teritoriul, urşii pot deveni extrem de periculoşi. Sunt împărţiţi în mai multe categorii pricipale, fiecare categorie fiind unică din punctul de vedere al dimensiunilor şi habitatului. Iată câteva lucruri interesante despre urşii panda, urşii bruni, urşii soarelui, urşii polari şi urşii negri!

Urşii panda văd de la distanţă fructele coapte