Seara,timp de două săptămâni,încearcă să-ţi masezi zonele cu probleme ale picioarelor cu bicarbonat de sodiuşi vei vedea îmbunătăţiri ale pielii demne de luat în considerare. O să te întrebi cum de nu ţi-a dat prin cap mai demult să apelezi la bicarbonat de sodiu pentru bătături.

Bicarbonat de sodiu pentru bătături - soluţia salvatoare la final de zi

Cu siguranţă ai încercat o mulţime de unguente,care promiteau să îmoaie bătăturile şi să refacă pielea uscată a călcâielor. Unele au avut ceva efecte pozitive,dar nu au fost chiar ieftine. E timpul să încerci şi altceva.

Însă,înainte,asigură-te că încălţămintea este potrivită pe calapodul piciorului tău. Dacă ai talpile late,oasele proeminente sau ai probleme cu varicele,sunt şanse mari să suferi din pricina bătăturilor. Evită încălţămintea incomodă,mai întâi,şi apoi apelează la bicarbonat de sodiu pentru bătături.

Poţi folosi bicarbonat de sodiu pentru bătături şi când îţi simţi picioarele umflate şi grele la final de zi.

Cum prepari soluţia cu bicarbonat de sodiu pentru bătături

Îţi faci masaj la picioare cu o pastă din cinci linguriţe de bicarbonat de sodiu pentru bătături, pe care le amesteci cu foarte puţin şampon şi 10 picături de ulei esenţial de levănţică.

Tot ce ai de făcut,ca să obţii un efect mai bun şi rapid,este să înmoi pielea picioarelor. Pentru asta,este indicat să stai cu ele în apă fierbinte,cât suporţi de caldă,vreme de cinci minute.  

Nu uita de crema hidratantă!

Amesteci apoi pudra cu picăturile şi şamponul şi freci cu această pastă pielea picioarelor. Te poţi ajuta şi de o piată ponce sau de o perie aspră,ca să îndepătezi celulele moarte,impurităţile şi stratul superficial de piele.

La final,este obligatoriu să aplici pe piele o cremă hidratantă şi emolientă,pentru că bicarbonatul are efect puternic şi poate sensibiliza pielea.

Un alt beneficiu al acestui amestec de bicarbonat de sodiu pentru bătături este că are proprietăţi antisudorifice şi îndepărtează mirosul neplăcut al picioarelor.