Ai încercat o mulţime de creme pentru hidratarea călcâielor şi niciuna nu adat rezultate? Încearcă nişte remedii naturale şi bucură-te de o piele fină camătasea.

Primul pas:curăţarea zilnică

Dacă vrei să scapi de călcâiele crăpate,apelează la un regim zilnic decurăţare şi de hidratare a picioarelor. Pune în fiecare seară într-un ligheancu apă caldă o cană de oţet de mere şi un săpun-cremă sau unul pentru copii,apoi înmoaie-ţi picioarele timp de 15-20 de minute. La final,îndepărteazăpielea moartă cu ajutorul unei pietre ponce şi şterge cu un prosop moale. Mişcărilede curăţare trebuie să fie însă fine,nu dure sau apăsate,pentru că pieleaeste deja sensibilă şi rişti să te răneşti foarte uşor.

Al doilea pas:exfolierea

După ce ţi-ai înmuiat picioarele,foloseşte un exfoliant natural,careajută la eliminarea celulelor moarte şi facilitează pătrunderea cremei înpiele,pentru o mai bună hidratare. Pentru asta ai nevoie de două portocale,oceaşcă de ulei de măsline şi o ceaşcă de sare de mare. Amestecă uleiul cu sareade mare şi taie portocalele în felii rotunde. Scufundă felia de portocală înamestecul obţinut şi masează-ţi călcâiele timp de 10 minute. Îndepărtează apoicu apă călduţă.

Al treilea pas:aplicarea unui tratament

Hidratare intensivă cu ulei de măsline. Înainte de culcare,aplică un stratconsistent de ulei de măsline pe picioare,pune-ţi o pereche de şosete dinbumbac şi lasă-l să acţioneze întreaga noapte.

Banane pentru hrănirea pielii. Aplică pulpa de la o banană zdrobită pe zonelecu piele întărită şi aşteaptă timp de 10 minute să-şi facă efectul,apoiîndepărtează cu apă călduţă.

Vaselină pentru tratarea leziunilor. Amestecă o linguriţă de vaselina cuzeama de la o lămâie şi masează-ţi călcâiele cu această compoziţie până esteabsorbită. Efectuează zilnic acest tratament,până vei obţine rezultateledorite.

Sfaturi:

-alternează apa caldă cu cea rece asupra picioarelor,pentru a intensificacirculaţia

-hidratează-ţi călcâiele atât dimineaţa,cât şi seara

-evită să mergi desculţă şi poartă numai şosete din bumbac